Header image

Over de ESAC

Welkom bij Eindhovense Studenten Alpen Club! De studenten klim- en bergsport vereniging van Eindhoven. We houden ons bezig met verschillende bergsporten waaronder klimmen, alpineren, boulderen en wandelen! Ben je echt een buitenmens? Twijfel dan niet en word Lid!

Alpineren

Alpinisme is de tak van de bergsport waar alles samenkomt. Waarbij het beklimmen van bergen centraal staat. Je begeeft je door ongebaand terrein. Waarbij je met behulp van materialen de top probeert te bereiken waar dan genoten kan worden van de spectaculaire uitzichten. Onder alpineren valt zowel winter- als zomeralpinisme. De ESAC en de NSAC (Nederlandse overkoepelende Studenten Alpen Club) organiseren meerdere cursussen en activiteiten met betrekking tot alpineren. Meer informatie over de Alpen en alpineren is te vinden onder het kopje Alpen.


Boulderen

Korte routes klimmen waarbij puzzelwerk, kracht en techniek vereisten zijn. Dat is boulderen samengevat. Bij boulderen klim je zonder touw en spring je af op dikke matten. De ESAC heeft twee locaties in Eindhoven waar je kan boulderen. Zo kun je elke dag terecht bij Monk en wordt er in het sportcentrum elke woensdag een beginners- en een gevorderden training gegeven.


Sportklimmen

Binnen de ESAC wordt zowel binnen als buiten geklommen. Dit wordt gedaan in de klimhal Neoliet in Eindhoven. Samen met een maatje ga je verschillende routes beklimmen in de wand. Hierbij word je met een touw gezekerd door je maatje. Het hele jaar door wordt er vooral binnen geklommen. Er zijn ook meerdere trainingsmomenten voor ESAC leden. Kijk hier voor alle trainingen binnen de ESAC.

Jaarlijks organiseert de ESAC ongeveer 12 klimweekenden die in België, Duitsland of Frankrijk plaatsvinden. Tijdens deze weekenden wordt er veel geklommen en aan het einde van de dag een biertje gedronken om een kampvuur.

Naast binnen en buiten klimmen biedt de ESAC nog veel meer op het gebied van sportklimmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wedstrijden en opleidingen.


Wandelen

Naast Alpineren, boulderen en sportklimmen moeten we ook soms tot rust komen. Hierbij komt wandelen goed van pas! Bijna maandelijks organiseert de wandelcommissie (WaCo) wandelingen binnen Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eendaagse wandelingen, meerdaagse wandelingen en verkleed wandelen. De wandelcommissie organiseert wandeldagen en wandelweekenden in Nederland en daarbuiten. Ook wandelweken behoren tot de opties. De wandelingen variëren van toegankelijk voor de meeste dagtochten tot zwaarder voor de meerdaagse tochten. Bij meerdaagse tochten overnachten we op campings of in de natuur.


Gezelligheid

Niets is toch lekkerder dan na de training bijkletsen onder het genot van een drankje? Dat vinden wij dus ook, dus na de trainingen zijn we dan ook vaak tot laat te vinden in de kantine van de sportcentra. Om op andere momenten de gesprekken voort te zetten organiseert de activiteitencommissie borrels. De gezelligheid hiervan gaat meestal door tot in de late uurtjes. Kom gerust even langs tijdens een training of borrel om kennis te maken!

De activiteitencommissie houdt zich niet alleen bezig met borrels maar organiseert bijna maandelijks een activiteit waar alle ESAC leden aan mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz, pieten casino, crazy 88, een kampvuur avond en nog veel meer!


Ben je helemaal overtuigd dat de ESAC de studentensportvereniging voor jou is? En ben je helemaal klaar om de tofste sporten te beoefenen? Wordt dan snel lid!