Header image

Intropakket

Tijdens de eerste weken van het collegejaar zul je als nieuwe ESAC'er de vereniging en de klimsport leren kennen door verschillende activiteiten. We bieden een pakket aan voor alle activiteiten in deze periode, en dit garandeert een mooie eerste tijd als nieuw lid. De totale kosten van het pakket zijn € 110 (€ 90 euro als je al een indoor toprope cursus hebt gevolgd). Er wordt wel verwacht dat je bij alle activiteiten aanwezig bent, maar die wil je natuurlijk niet missen!

Intro ouders

Twee lieve ESAC'ers zullen je helpen met je ontdekkingstocht van de vereniging. Je zult samen met je ouders en broertjes en zusjes gaan eten en andere activiteiten doen. Zo ken je al meteen wat mensen en kun je makkelijk met je vragen terecht.

Indoor Toprope cursus (17 sep - 8 okt)

Voordat je zelfstandig in sportklimhallen mag klimmen is het noodzakelijk dat je enkele touwtechnieken leert. Tijdens de introductiecursus leer je deze touwtechnieken en leer je hoe je veilig kan klimmen en zekeren in een hal. Daarnaast wordt je ook een beetje over buiten klimmen geleerd, zodat je mee kan op een introductieweekend. Na het afronden van deze cursus heb je het officiële klimvaardigheidsbewijs indoor toprope (KVB-IT) behaald, waarmee je in alle Nederlandse klimhallen zonder problemen mag klimmen.

De cursus vindt plaats op maandagavonden in de klimhal Neoliet-Eindhoven Zuid van 18:30 tot 21:00 en bestaat uit vier avonden: 17 + 24 september en 1 + 8 oktober. De entree tot de klimhal, materiaalhuur (exclusief klimschoenen) en het KVB-IT certificaat zijn inbegrepen.

Lezing: 82 Alpen boven de 4000m (20 sep)

Een lezing van Nederlandse berggids Jelle Staleman over het beklimmen van 82 Alpen boven de 4000m.

Bij deze avond ga je eerst met je intro-groepje en ouders eten, waarop een lezing volgt. Tijdens deze lezing leren jullie alles over alpinisme van Jelle Staleman, één van de zeven Nederlandse berggidsen. Hij zal het onder andere hebben over zijn beklimmingen van de 82 Alpen boven de 4000m, iets wat niet veel mensen voor elkaar hebben gekregen. Naderhand zal er nog wat geborreld worden in Café de Zwarte Doos.


Introductie weekenden (29 sep - 21 okt)

Maak kennis met de ESAC en de klimsport in de prachtige Ardennen! Tijdens een introductieweekend ga je overdag lekker klimmen en 's avonds gezellig kampvuur houden. Dit is echt het moment om andere ESAC'ers te leren kennen.

  • Weekend 1 naar Pont-à-Lesse (29 sep - 30 sep)
  • Weekend 2 naar Nideggen  (6 - 7 okt)
  • Weekend 3 naar Hotton (20 - 21 okt)

Commissiediner (18 okt)

Deze avond leer je een aantal commissies van de ESAC kennen in combinatie met een lekker diner en een fietstocht door Eindhoven.

En verder

Buiten deze activiteiten zitten er nog meer leuke dingen in dit pakket.

ESAC lidmaatschap
In het pakket zit natuurlijk ook de contributie tot het einde van dit jaar. Dat scheelt weer! 

ESAC Info boekje
In dit boekje staat alle informatie die je als nieuw lid nodig hebt. Met uitleg over de vereniging, de klimsport en de cursussen.

Intro T-shirt
Laat met een speciaal ESAC intro shirt zien dat je net lid bent geworden! 

Pubquiz
Een pubquiz op 2 Oktober met vragen over de ESAC en het klimmen.

Aanmelden voor het intro-pakket

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, je kan altijd contact opnemen met de Introcommissie op intro@esac.nl voor meer informatie.

Geïntresseerd maar nog niet zo zeker? 

Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden, maar wil je meer informatie over de ESAC krijgen? Vul dan dit formulier in om meer informatie te krijgen over ESAC en het introductie-pakket.