Header image

Indoor Toprope

Doelgroep

Deze cursus is voor leden die geen uitgebreide (buiten)klimervaring hebben en graag willen leren sportklimmen of alpineren. Hierbij maakt het niet uit of je al heel lang lid bent of pas net komt kijken bij de ESAC.

Ingangseisen

Gemotiveerd zijn om wat nieuws te leren.

Inhoud

De cursus bestaat uit 4 avonden waarvan 1 examen-avond. Deze cursus is verplicht als je mee wilt op introductieweekend en is de basis voor je klimcarriere binnen de ESAC. Dit geldt zowel voor het sportklimmen als het alpinisme.

Het doel van de cursus is dat je zelfstandig leert klimmen in de klimhal en onder begeleiding van een instructeur buiten in de rotsen kan gaan klimmen. Gedurende de cursus komen verschillende zekerapparaten aan bod, verschillende inbindmethodes, het toeroep zekeren en het zekeren van een voorklimmer. Mocht er tijd over zijn dan wordt er ook nog aandacht besteed aan klimtechnieken. Daarnaast is deze cursus altijd gezellig en een mogelijkheid om gelijkgezinden te ontmoeten om in de toekomst mee te gaan klimmen.

Tijdstip

De cursus wordt in september/oktober gegeven. In de agenda worden de exacte data weergegeven wanneer deze bekend zijn.

Materialen

Alle materialen kunnen voor deze cursus geleend worden. Ook is het mogelijk om het een en ander aan te schaffen tegen een leuke prijs bij Neoliet. Tijdens de cursus heb je nodig:

  • Gordel
  • Safebiner
  • Zekerapparaat (bij voorkeur een tuber-achtige zoals een ATC of Reverso)
  • Eventueel klimschoenen

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn inbegrepen in het ESAC introductiepakket.

Opgeven

Wil je jezelf opgeven voor deze cursus? Er komt een mail zodra dit mogelijk is met een uitleg over hoe op te geven. Nog vragen? Neem dan contact op met het bestuur.