Header image

Indoor Toprope

Doelgroep

Nieuwe leden zonder veel klimervaring en licentie die meedoen aan het introductiepakket gedurende de introductieperiodes van ESAC in september/oktober of april/mei. Meer over het lid worden en de introductie-periodes is hier te vinden.

Ingangseisen

  • Gemotiveerd zijn om bij ESAC te gaan klimmen!
  • Deelname aan het introductiepakket van ESAC

Inhoud

De cursus bestaat uit 4 avonden waarvan 1 examenavond. Deze cursus is, mits je nog geen ervaring hebt, verplicht als je mee wilt op introductieweekend en is de basis voor je klimcarrière binnen de ESAC. Dit geldt zowel voor het sportklimmen als het alpinisme.


Het doel van de cursus is dat je zelfstandig leert klimmen in de klimhal en onder begeleiding van een instructeur buiten in de rotsen kan gaan klimmen. Gedurende de cursus komen verschillende zekerapparaten aan bod, verschillende inbindmethodes en het toprope zekeren. Mocht er tijd over zijn dan wordt er ook nog aandacht besteed aan klimtechnieken. Daarnaast is deze cursus altijd gezellig en een mogelijkheid om gelijkgezinden te ontmoeten om in de toekomst mee te gaan klimmen.

Tijdstip

De cursus wordt voor de nieuwe leden van de normale introductieperiode in september/oktober gegeven. In de lente (april/mei) wordt in principe ook een kleinere introductieperiode georganiseerd waarvoor ESAC ook een IT-cursus organiseert. In de agenda worden de exacte data weergegeven wanneer deze bekend zijn.

Examen

Het IT examen wordt in de klimhal afgenomen. Gedurende dit examen moet je laten zien dat je veilig kunt klimmen en zekeren.

Materialen

Alle materialen - buiten kleding en klimschoenen - kunnen gedurende deze cursus geleend worden. Het is mogelijk om gedurende de cursus een basisset klimspullen aan te schaffen, zodat je na de cursus zelf kunt gaan klimmen. Gedurende deze cursus is het nog niet nodig om klimschoenen te hebben, sportschoenen zijn prima. Uiteindelijk heb je de volgende materialen nodig om zelf te kunnen gaan klimmen:

  • Gordel
  • Safebiner
  • Zekerapparaat
  • Klimschoenen
  • Eventueel pofzak en pof

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn inbegrepen in het ESAC introductiepakket.

Opgeven

Deze cursus is inbegrepen in het introductiepakket en kan niet los worden gevolgd. Meer informatie over het introductiepakket is te vinden op de pagina over lid worden. Heb je vragen hierover? Mail dan de intro@esac.nl en oc@esac.nl.