Header image

Trainingsoverzicht

De ESAC biedt haar leden een breed aanbod van trainingen en cursussen tijdens het collegejaar. Op deze pagina staat beschreven op welke dagen er techniektrainingen, vrije klimavonden en klimcursussen zijn. Om voordelig te kunnen klimmen zijn er een aantal deals gesloten met onze partners, een overzicht kan bij kortingen en partners gevonden worden. Onderaan staat informatie over het materiaal dat je nodig hebt om mee te doen met de trainingen en over de verschillende locaties waar de ESAC klimt.


Ben je geen lid, maar wil je graag een keer meedoen met een training? Of wil je een introducé meenemen? Neem dan contact op met de secretaris (secretaris@esac.nl). Lid geworden, maar (nog) niet actief of geen klimpartner? Geen probleem, loop gewoon eens binnen tijdens de training of een activiteit.


Techniektrainingen

Wekelijks worden er meerdere trainingen gegeven, voor zowel beginnende als gevorderde klimmers. Om mee te kunnen doen, moet je zowel lid zijn van de ESAC als een sportkaart hebben. Voor sportklimtrainingen moet je in het bezit zijn van een Toprope certificaat. Deze is te halen bij ESAC op het begin van het collegejaar en met de lente intro bij de Indoor Toprope cursus. Voor meer cursussen zie cursussen.


In het overzicht hieronder vindt je de trainingen die elke week gegeven worden. Deze zijn ook terug te vinden in de agenda.
Op sommige data is het niet mogelijk om in Neoliet Zuid te klimmen (feestdagen, schoolvakanties, etc). Dit zal dan van tevoren worden gecommuniceerd.Vrij klimmen en Boulderen

Ook buiten georganiseerde trainingen en klimweekenden om zijn er genoeg mogelijkheden voor ESAC'ers om te klimmen. Vooral op maandagen en donderdagen, wanneer klimmen extra voordelig is, is de kans groot dat je andere leden tegen het lijf loopt. Naast de kortingen die hieronder beschreven staan, zijn er nog veel meer kortingsacties speciaal voor ESAC-leden (link kortingen en partners).

Voor het vrij klimmen in Neoliet Zuid moet je je aanmelden op het agendaitem in de agenda.Onze trainers

De trainingen zouden nooit mogelijk zijn geweest zonder onze geweldige trainers! Hieronder stellen ze zich even voor.Dirk van Mierlo - Maandag training

Hi, I'm Dirk. I am a climber and teacher with 30 + years of experience in climbing in 15 + countries/states. I love all sports. I got involved with ESAC in 1984: I carried two buckets of sand. Or stones? Don't remember...

Jerin Emmen - Donderdag training

Hallo! Ik ben Jerin en het een zwak opgebouwd voor bijna alle disciplines van de klimsport, van boulderen tot ijsklimmen, maar in het bijzonder van (outdoor) sportklimmen. Ik geef nu met veel plezier ongeveer vijf jaar training en instructies voor ESAC en Neoliet. 

De meeste voldoening van het geven van training haal ik uit het uitdagen van ieder trainingslid op het eigen prestatieniveau zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, zowel in de binnen- als buitenklimsport.

Tot in de klimhal!Johannes Fieber - Donderdag training

Hello I am Johannes and together with Jerin I give the sports climbing on thursday. I started climbing back when I was in middle school back in France, then i joined my local climbing club and became more serious about it. When I moved to the Netherlands I didn't expect there to be such a great community around climbing and mountain sports, it kinda feels like a second familiy. I am now really happy to train people and give back to that community!