Header image

Materiaal huren

De ESAC heeft een uitgebreid materiaaldepot dat zowel zomer- als wintermateriaal bevat. Als ESAC lid, ESAC reünist, NSAC lid of als externe is het mogelijk materiaal hieruit te huren. Hierbij wordt prioriteit gegeven in deze volgorde. Je kunt het materiaal reserveren bij de materiaalcommisaris en (tenzij anders vermeld) ophalen en terugbrengen bij het mathok. De ESAC verhuurt hiernaast ook nog topo’s, gidsjes en kaartjes. Zie hiervoor de bibliotheek.

Voorwaarden

Je gaat door het ondertekenen van het verhuurcontract akkoord met het materiaalreglement en het HR (huishoudelijk reglement). Stuur voor meer informatie en vragen, of een reserveringsaanvraag, een mail met de huurperiode en benodigd materiaal naar de MatCo. Let op: Pas na schriftelijke bevestiging is deze aanvraag vastgesteld.

Een korte samenvatting van de verhuurvoorwaarden:

  • De penningmeester stuurt het over te maken huurbedrag via een factuur. Mocht je geen automatische incassos's accepteren dien je dit zelf over te maken;
  • Het gehuurde wordt opgehaald en teruggebracht bij de materiaalcommissaris. De huurder is hiervoor verantwoordelijk;
  • Lever na gebruik de materialen snel weer in. Lever het weer in zoals het werd verhuurd. Wanneer er materiaal te laat wordt ingeleverd, verloren of beschadigd raakt door onzorgvuldigheid wordt het verschuldigde bedrag verhaald op de huurder. Eventuele beschadigingen worden vóóraf genoteerd.

NB. Voor het huren door niet-ESAC'ers is een borgbedrag ingesteld en betaling vooraf vereist vanwege automatische incasso. Er gelden voorrangsregels bij het uitlenen van materiaal, zie hiervoor het Materiaal Reglement.  Zo hebben NSAC en ESAC opleidingen en activiteiten voorrang op ESAC leden (en reünisten) ten behoeve van privé-activiteiten, en hebben ESAC leden (en reünisten) weer voorrang op externen. Wees dus op tijd met je aanvraag. Reserveringen van ESAC-materiaal worden pas 2 weken voor de verhuurdatum definitief. Huur van touw is enkel door kader (SKI/SKB - Sportkliminstructeur/Sportklimbegeleider) mogelijk, zie daarvoor het Materiaal Reglement.

Kosten

De kosten voor het verhuur van materiaal kunnen teruggevonden worden in onderstaande prijslijsten:

Hiernaast zijn er nog enkele standaardpakketten beschikbaar:

Pakket
Inhoud
Prijs/week (SAC prijs)
Toerski set

Toerski's*, vellen, harschijzers, sneeuwschep,

sonde, lawinepieper

€92,25
Lawinedriehoek Sneeuwschep, sonde, lawinepieper €25,-
Zomer alpinisme set Pickel, stijgijzers, bivakzak, ijsboor €20,-
Ijsklim set Stijgijzers, set ijsbijlen €18,50

*Exclusief verplichte onderhoudsbeurt (waxen á €18,50, set verkrijgbaar bij MatCo)

De kosten zijn gedefinieerd per week. Voor een weekend wordt de halve weekprijs gerekend. Voor een dag wordt een kwart van de weekprijs gerekend. Materiaal voor een NSAC zomer- of wintercursus en ESAC-activiteiten is vrijgesteld van betaling voor ESAC leden.

Tips en toevoegingen

Materialen die niet (of niet meer) voorradig zijn in het depot kunnen worden gehuurd bij buitensportzaken, ski- & snowboardshops en verhuurbedrijven. Informeer en reserveer tijdig bij jou in de buurt! Niet elke winkel heeft namelijk een compleet assortiment aan winter tour-materiaal voorradig in de verhuur.

Als je sneeuwschoenen gaat huren, zorg dan dat je alpiene sneeuwschoenen krijgt. Anders heb je er niets aan en kan je geen traverses maken. bij twijfel informeer bij de MatCo. Skiërs kunnen gewone skistokken gebruiken, maar snowboarders hebben telescopische stokken of 'klapstokken' nodig.

Advies voor als je spullen huurt of leent: controleer het thuis al op gebreken en zet het even in elkaar. Controleer batterij niveau (of beter: koop nieuwe), montage van harscheisen en vellen, toerbindingen op functioneren en aansluiten op je skischoenen, etc. Bovendien krijg je thuis naast de verwarming geen ijskoude, natte vingers terwijl je van alles aan het uitvogelen bent.


Goed om te weten: Materiaalhuur voor een NSAC zomer- of wintercursus en ESAC-activiteiten is vrijgesteld van betaling.