Header image

Materiaal huren

Als lid, rëunist-lid van de ESAC, als NSAC-lid, of als externe, is het mogelijk om materiaal te huren van de ESAC. Prioriteit tot huren volgt uit deze volgorde. Voor het te huren materiaal / wintermateriaal zijn prijslijsten opgesteld. Deze zijn hier te vinden (login required):

De prijslijst en beschikbaarheid van ander materiaal zijn ook op te vragen bij de MatCo per mail. Topo's, gidsjes en kaarten zijn kosteloos te lenen via één van de bestuursleden, zie de inventarislijst bibliotheek om daar doorheen te zoeken. Materiaal kun je reserveren en ophalen bij de MatCo, en is doorgaans het handigst tijdens een training of bij het SSC (Mathok). Om de bovenstaande documenten in te zien, moet je aangemeld zijn met je (ESAC) inlog. Een inventarislijst is elders in het documentensysteem te vinden.

Je gaat door het ondertekenen van het verhuurcontract akkoord met het materiaalreglement en het HHR (huishoudelijk reglement). Stuur voor meer informatie en vragen, of een reserveringsaanvraag, een mail met de huurperiode en benodigd materiaal naar de MatCo. Let op: Pas na schriftelijke bevestiging is deze aanvraag vastgesteld.

Een korte samenvatting van de verhuurvoorwaarden:
- De penningmeester incasseert het huurbedrag;
- Het gehuurde wordt opgehaald en terug gebracht bij de materiaalcommissaris. De huurder is hiervoor verantwoordelijk;
- Lever na gebruik de materialen snel weer in. Lever het weer in zoals het werd verhuurd. Wanneer er materiaal te laat wordt ingeleverd, verloren of beschadigd raakt door onzorgvuldigheid wordt het verschuldigde bedrag verhaalt op de huurder. Eventuele beschadigingen worden vóóraf genoteerd.

NB. Voor het huren door niet-ESAC'ers is een borgbedrag ingesteld en betaling vooraf vereist vanwege automatische incasso. Er gelden voorrangsregels bij het uitlenen van materiaal, zie hiervoor het Materiaal Reglement. Reserveringen van ESAC-materiaal worden pas 1 week voor de verhuurdatum definitief. Huur van touw is enkel door kader (SKI/SKB - Sportkliminstructeur/Sportklimbegeleider) mogelijk, zie daarvoor het Materiaal Reglement.

 

Tourski's; NSAC Depot!

Voor alle sneeuwkonijnen en winterfanaten onder ons is er goed nieuws! Eind 2015 hebben we ons aanbod aan tourski's mogen uitbreiden met het overnemen van het NSAC depot. Daarnaast is de lawinedriehoek te huur om je materiaal volledig te hebben.

Wil je reserveren of meer informatie over de modellen en prijzen? Contact de MatCo / WinterMatCo voor specifieke wintergerelateerde vragen. 

 

Kosten huur

Hieronder enkele standaardpakketten:

Set Materiaal Prijs / week (SAC prijs)
Tourski set

Tourski's*, vellen, harsijsen, sneeuwschep, 
sonde, pieps

€ 75,-

Lawinedriehoek Sneeuwschep, sonde, pieps € 20,-
Zomer alpinisme set Pickel, stijgijzers, bivakzak, 1x ijsboor,
EHBO set

€ 17,50

Ijsklim set Stijgijzers, set ijsbijlen € 15,-


*Exclusief verplichte onderhoudsbeurt (waxen á €15, set verkrijgbaar bij MatCo)

NB:  De weekend verhuurprijs bedraagt de halve weekprijs. De dag verhuurprijs
bedraagt een kwart van de weekprijs. 

 

Tips en toevoegingen

Materialen die niet (of niet meer) voorradig zijn in het depot kunnen worden gehuurd bij buitensportzaken, ski- & snowboardshops en verhuurbedrijven. Informeer en reserveer tijdig  bij jou in de buurt! Niet elke winkel heeft namelijk een compleet assortiment aan winter tour-materiaal voorradig in de verhuur. Bever Eindhoven heeft als premium store een redelijk assortiment aan (voor verhuur) tourski's en wintermateriaal in huis.

Als je sneeuwschoenen gaat huren, zorg dan dat je alpiene sneeuwschoenen krijgt. Anders heb je er niets aan en kan je geen traverses maken, bij twijfel informeer bij de MatCo. Skiërs kunnen gewone skistokken gebruiken, maar snowboarders hebben telescopische stokken of 'klapstokken' nodig.

Advies als je spullen huurt of leent: controleer het thuis al op gebreken en zet het even in elkaar. Controleer batterij niveau (of beter: koop nieuwe), montage van harscheisen en vellen, toerbindingen op functioneren en aansluiten op je skischoenen, etc. Bovendien krijg je thuis naast de verwarming geen ijskoude, natte vingers terwijl je van​ ​alles aan het uitvogelen bent.

Goed om te weten: Materiaalhuur voor een NSAC zomer- of wintercursus en ESAC-activiteiten is vrijgesteld van betaling.

Locatie MatHok