Header image

Commissies

Naast klimactiviteiten wordt er nog van alles georganiseerd binnen de vereniging. Dit wordt natuurlijk niet enkel door het bestuur gedaan maar ook door vele commissies. Deze bestaan uit actieve en enthousiast leden.

Kort samengevat kun je de volgende conclusie trekken: Commissiewerk is boeiend werk. Daarom kan deelname aan een commissie een leuke aanvulling zijn op je studie en het hoeft niet eens veel tijd te kosten. Zeker voor de nieuwe leden is dit de manier om de ESAC van binnen en van buiten te leren kennen.

Enthousiast en zie je een rol in een commissie wel zitten? Spreek één van de commissieleden aan of mail het bestuur en geef je op!

Activiteitencommissie (AC)

Borrels, liftwedstrijden en kampvuuravonden? Wat wil je nog meer?
De Activiteitencommissie organiseert verschillende soorten activiteiten waar het klimmen niet centraal staat. Heb je een leuk idee voor een activiteit die je met je mede-klimmers graag wilt doen? Mail dan de commissie via ac@esac.nl.

Voorzitter: Famke Boschman

Leden: Berend van Schaik, Laurens Nauta, Rinze van Loon, Thijs Niestadt.


Alpencommissie (Alpcie)

De AlpenCommissie organiseert ieder jaar het ESAC Basiskamp-Idee (EBI): een week lang kamperen in de alpen, waarbij deelnemers naar eigen behoeven alpen gerelateerde activiteiten kunnen doen. Omdat in de alpen veel meer te doen is dan alleen klimmen, waar je hier in Nederland niet zo veel van mee krijgt, zorgt de Alpencommissie ook door het jaar heen voor lezingen, presentaties en andere informatieve activiteiten. De commissie is bereikbaar via alpen@esac.nl.

Voorzitter: Jacco Pereboom
Leden: Abe Willems, Bart Jongen, Michaël Heijnemans en Bjarne Kraak.


Batavierenracecommissie

De batavierencommissie neemt voor de ESAC de organisatie op zich van de Batavierenrace. Dit is een estafetteloop van 175 km tussen Nijmegen en Enschede. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op bata@esac.nl.

Voorzitter: Bartho van den Broeke
Leden: Bram van Kasteren, Sjoerd Groneschild en Thijs Oudes.


Bestuursadviescommissie (BAC)

De BAC adviseert en steunt het bestuur waar mogelijk. De commissie bestaat uit oud-bestuursleden. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op bac@esac.nl.

Leden: Peter Lathouwers, Rob Valk, Wouter Bles, Femke de Bot, Tim Commandeur, Ralph Roetman, Bram van Kasteren, Jacco Pereboom, Mirte verdaasdonck, Glenn langermans, Paul flintrop.


Boulderwandcommissie

Wanden worden beklommen en gebruikt, maar moeten natuurlijk ook worden onderhouden. Bovendien moeten de routes continu vernieuwd worden. De boulderwandcommissie houdt zich hiermee bezig. Er is veel ruimte voor eigen invulling! Wie weet sla jij wel aan het bouwen en klimt de ESAC jouw routes! Deze commissie is bereikbaar via e-mail op boulderwand@esac.nl.

Voorzitter: Leon Cave
Leden: Jerin Emmen, Koen Stokbroekx, Emile Ducornez, Ruben de Klerk, Joep Gevaert, Abe Willems, Luc Bouwmeester.


Diescommissie

De Diëscommissie verzorgt de jaarlijkse verjaardag van de ESAC in februari.
Na dit feestje wordt de commissie ontbonden om het jaar daarop in een nieuwe samenstelling weer van start te gaan.
De Diëscommissie is bereikbaar via e-mail op dies@esac.nl.

Voorzitter: Rinze van Loon
Leden: Noortje Donkervoet, Tijn van Woerden, Bram Schroeders en Indie Peeters.


EPlaKKa commissie

EPlaKKa staat voor Esac Plastic Klim KAmpioenschappen en is een jaarlijks terugkerende wedstrijd in Neoliet, die de nodige organisatie vergt. De EPlaKKacommmissie wisselt doorgaans jaarlijks van leden. Routes kunnen bouwen is geen eis maar wel enorm leuk. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op eplakka@esac.nl.

Voorzitter: Famke Boschman
Leden: Noortje Donkervoet, Martijn Barella, Isabelle Franklin, Lex Oudes en Janine van Buel


Externe Betrekkingen (EB)

De commissie Externe Betrekkingen onderhoud en start contacten met externe partners. Zij zijn verder verantwoordelijk voor het contact tussen commissies en externen. Dit contact is vitaal voor het functioneren van de vereniging. Zij zoeken naar mogelijke sponsors en naar mooie aanbiedingen voor leden.

Voorzitter: Benjamin Kuijper
Leden: Peter Lathouwers, Iris van Hagen, Bartho van den Broeke, Glenn Langermans


Internetcommissie (IC)

De internetcommissie beheert de ESAC-website. Hier en daar worden er nieuwe functionaliteiten geklust zodat de vereniging een beetje met de tijd mee kan. Interesse in web development? Of heb je een bug in de website gevonden? Stuur dan een mailtje naar ic@esac.nl.

Voorzitter: Indie Peeters
Leden: Niek Hoffmans, Tim Commandeur, Wouter Bles, Wouter Ligtenberg en Marijn van der Horst.


Introcommissie

Verwelkomen van nieuwe studenten en zoveel mogelijk nieuwe leden binnenhalen is natuurlijk een heel belangrijke activiteit voor de ESAC. Tijdens de introweek van de TU/e is de introcommissie met ondersteuning van enkele vrijwilligers actief bezig om nieuwe leden kennis te laten maken met de bergsport. Gedurende het jaar worden twee introductieperiodes aangeboden om leden zo goed mogelijk kennis te laten maken met de vereniging. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op intro@esac.nl.

Voorzitter: Mirte Verdaasdonk
Leden: Tijn van Woerden, Leon Cave, Thijs Niestadt, Marijn van der Horst, Luc Bouwmeester, Jasmijn de Vries


Kascontrolecommissie (KCC)

De Kascontrolecommissie controleert namens de vereniging de penningmeester, de materiaalcommissaris en de klimcommissaris of de boekhouding die zij hebben bijgehouden klopt. Ze rapporteert hierover op de ALV. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op kcc@esac.nl.

Leden: Ralph Roetman, Glenn Langermans, Jim Beckers, Jim van Boven en Timothy Gijbels.


Kerstklimweekcommissie

De kerstklimweek commissie organiseert een week in de kerstvakantie waarin vooral veel wordt sportgeklommen. In deze week vertrekken we naar het zuiden om daar de mooiste routes te doen en nog net het zonnetje mee te pakken. Met oud en nieuw ontbreken de oliebollen en champagne uiteraard niet. Deze commissie is bereikbaar op: kerstklimweek@esac.nl.

Voorzitter: Bart Hodes
Leden: Michiel den Daas, Emile Ducornez, Isabelle Franklin, Bart Jongen, Wouter Lancee


Lustrumcommissie

De lustrumcommissie is een uitzondering tussen de commissies en wordt eens in de vijf jaar actief, tijdens de lustrumjaren. Deze commissie organiseert dan het hele jaar door leuke activiteiten in een thema wat dan gekozen wordt. Momenteel zitten we echter niet in een lustrumjaar, dus is er geen Lustrumcommissie actief.


Musketoncommissie

De Musketon is een prachtig blad dat vol staat met de meest bizarre verhalen. Het is het tastbare en leesbare bewijs van alle verenigingsactiviteiten dat ook online te vinden is. Dit loopt uiteen van een spannend klimverhaal, alpine tochten tot de vreemdste zekeringen. De Musketon verschijnt een aantal keer per jaar en is te danken aan de inzet van de Musketoncommissie.

Ben jij zelf een schrijftalent of heb je nog suggesties? Stuur je stukje op via de e-mail op musketon@esac.nl!

Voorzitter: Kasper Smeets
Leden: Famke Boschman, Jerin Emmen, Indie Peeters en Mirte Verdaasdonk.


Opleidingscommissie (OC)

De Opleidingscommissie houdt toezicht op de opleiding van naklimmer tot voorklimmer.Daarnaast kun je een cursus EHB(B)O of een kaderopleiding tot sportkliminstructeur, sportklimbegeleider (SKI/SKB) starten. Bekijk hier het aanbod van de opleidingen. Met vragen over technieken en veiligheid kun je altijd bij de OC terecht. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op oc@esac.nl.


Voorzitter: Paul Flintrop
Leden: Bart van Willigen, Britt van Rooij, Davine Janssen, Marijke de Kroes, Mark Verkampen, Rob Valk, Robby van Sonsbeek, Bjarne Kraak, Emile Ducornez, Jacco Pereboom.


Open Sluit Zuid commissie (OSZ)

De OSZ commissie zorgt voor het Open en Sluiten van de klimhal in Zuid op de maandagen. Voorbeelden hiervan is dat je de DJ van de avond bent! Denk je nou: de muziek op maandag tijdens mijn klimmoment is echt niet cool. Stuur dan snel een mailtje naar osz@esac.nl.

Leden: Femke de Bot, Timothy Gijbels, Emile Ducornez, Bartho van den Broeke.


Redactiecommissie

De Redactiecommissie houd zich bezig met de social media kanalen van de ESAC. Regelmatig worden er foto's op Instagram gezet over wat de ESAC momenteel doet, af en toe komt er een leuk filmpje op youtube en regelmatig worden er blogs gepost op de website. Naast de Social media kanalen houd de redactie zich ook bezig met de content op de website. Heb je leuke ideeen over social media of vindt je een pagina op de website niet helemaal kloppen? Stuur dan een mailtje naar redactie@esac.nl.

Voorzitter: Wouter Bles

Leden: Bartho van den Broeke, Mirte Verdaasdonk, Indie Peeters, Thijs Oudes


Stuntcommissie

Het ESAC Stunt Team is opgericht om een leuke activiteit te kunnen aanbieden bij evenementen zoals het openen van een bedrijf of gebouw, bij feesten en dergelijke. In het verleden zijn er stunts gedaan zoals het abseilen tijdens een bedrijfsopening en het opmeten van de buitenkant van gebouwen. Lijkt je dit nu vet gaaf om ook te organiseren? Stuur dan een mailtje naar stunt@esac.nl

Leden: Gerben op den Kamp, Jerin Emmen, Joep Gevaert, Peter Lathouwers, Robby van Sonsbeek, Sim Bouwmans, Tim van Vliet, Emile Ducornez en Wouter Ligtenberg


Wandelcommissie (WACO)

De wandelcommissie organiseert wandeldagen en wandelweekenden in Nederland en daarbuiten. Ook wandelweken behoren tot de opties. De wandelingen variëren van toegankelijk voor de meeste dagtochten tot zwaarder voor de meerdaagse tochten. Bij meerdaagse tochten overnachten we op campings of in de natuur. Activiteiten van de WACO kun je terugvinden in de agenda. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op waco@esac.nl.

Voorzitter:  Leander van Eekelen
Leden: Bartho van den Broeke, Marie Stolk, Thijs Oudes en Laurens Nauta


Winter EBI commissie (WEBI)

De WEBI-Commissie organiseert het Winter ESAC Basiskamp Idee. Het Winter EBI is de winter variant van het misschien meer bekende (zomer) EBI. Tijdens het WEBI is er de mogelijkheid om een week lang winter-alpinisme te beoefenen. Hieronder valt piste- en toerskiën, ijsklimmen en meer. Door ervaringen uit te wisselen en samen tochten te ondernemen kunnen mensen veel van elkaar leren en een hoop eigen ervaring op doen. Deze commissie is bereikbaar op webi@esac.nl

Voorzitter: Kasper Smeets
Leden: Isabelle Franklin, Bjarne Kraak, Koen Stokbroekx en Ralph Roetman.

- Informatie aan een commissiebeschrijving toevoegen of wijzigen, of andere ideeën en hersenspinsels voor een commissie? Mail de Redactiecommissie of contacteer het bestuur.