Header image

Commissies

Naast klimactiviteiten wordt er nog van alles georganiseerd binnen de vereniging. Dit wordt natuurlijk niet enkel door het bestuur gedaan maar ook door vele commissies. Deze bestaan uit actieve en enthousiast leden.

Kort samengevat kun je de volgende conclusie trekken: Commissiewerk is boeiend werk. Daarom kan deelname aan een commissie een leuke aanvulling zijn op je studie en het hoeft niet eens veel tijd te kosten. Zeker voor de nieuwe leden is dit de manier om de ESAC van binnen en van buiten te leren kennen.

Enthousiast en zie je een rol in een commissie wel zitten? Spreek één van de commizssieleden aan of mail het bestuur en geef je op!

Activiteitencommissie (AC)

Borrels, liftwedstrijden en kampvuuravonden? Wat wil je nog meer?
De Activiteitencommissie organiseert verschillende soorten activiteiten waar het klimmen niet centraal staat. Heb je een leuk idee voor een activiteit die je met je mede-klimmers graag wilt doen? Mail dan de commissie via ac@esac.nl.

Voorzitter: Robin Kwakkernaat

Leden: Omar Heuves, Elise Wolf, Sjoerd Groneschild, Eva Duyvesteyn, Robin van Velzen, Josh Shoemaker


Alpencommissie (Alpcie)

De AlpenCommissie organiseert ieder jaar het ESAC Basiskamp-Idee (EBI): een week lang kamperen in de alpen, waarbij deelnemers naar eigen behoeven alpen gerelateerde activiteiten kunnen doen. Omdat in de alpen veel meer te doen is dan alleen klimmen, waar je hier in Nederland niet zo veel van mee krijgt, zorgt de Alpencommissie ook door het jaar heen voor lezingen, presentaties en andere informatieve activiteiten. De commissie is bereikbaar via alpen@esac.nl.

Voorzitter: Tom Janssen
Leden: Abe Willems, Jacco Pereboom, Laurens Nauta, Igor KerstenBatavierenracecommissie

De batavierencommissie neemt voor de ESAC de organisatie op zich van de Batavierenrace. Dit is een estafetteloop van 175 km tussen Nijmegen en Enschede. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op bata@esac.nl.

Voorzitter: Tomás Horst
Leden: Sjoerd Groneschild


Bestuursadviescommissie (BAC)

De BAC adviseert en steunt het bestuur waar mogelijk. De commissie bestaat uit oud-bestuursleden. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op bac@esac.nl.

Leden: Peter Lathouwers, Rob Valk, Wouter Bles, Femke de Bot, Tim Commandeur, Ralph Roetman, Bram van Kasteren, Jacco Pereboom, Glenn Langermans, Paul Flintrop, Indie Peeters, Bjarne Kraak, Jan Manders, Johannes Fieber, Luc Bouwmeester, Leon Cavé


Boulderwandcommissie

Wanden worden beklommen en gebruikt, maar moeten natuurlijk ook worden onderhouden. Bovendien moeten de routes continu vernieuwd worden. De boulderwandcommissie houdt zich hiermee bezig. Er is veel ruimte voor eigen invulling! Wie weet sla jij wel aan het bouwen en klimt de ESAC jouw routes! Deze commissie is bereikbaar via e-mail op boulderwand@esac.nl.

Voorzitter: Leon Cavé
Leden: Emile Ducornez, Dirk van Mierlo, Johannes Fieber, Luc Bouwmeester, Abe Willems, Matthew Senarta, Luc van Burik, Tijn van der Zwan, Elena Kuvaldina
De ECO/Duurzaamheids-commissie

Het doel van het ECO/duurzaamheidscomité is om het ESAC duurzamer te maken. Als vereniging is het ESAC sterk afhankelijk van de natuur. We reizen meerdere keren per jaar in grote getale naar de Alpen, de Ardennen en andere verre oorden voor alpinisme, klimmen, boulderen en skiën. We blijven CO2 uitstoten en het milieu op andere manieren vervuilen, maar dit kan worden verminderd. De ECO is verantwoordelijk voor het opstellen van een duurzaamheidsgids. Daarnaast zal de ECO op de achtergrond bestaan voor het geval dat onze hulp weer nodig is voor soortgelijke activiteiten, bijvoorbeeld een trash-run.


Leden: Bartho van den Broeke, Michèlle Gadet, Josien de Koning, Robin Kwakkernaat, Robin Kwant, Tomás Horst


Diescommissie

De Diëscommissie verzorgt de jaarlijkse verjaardag van de ESAC in februari.
Na dit feestje wordt de commissie ontbonden om het jaar daarop in een nieuwe samenstelling weer van start te gaan.
De Diëscommissie is bereikbaar via e-mail op dies@esac.nl.

Voorzitter:  Iris van Heck
Leden: Tijn van Woerden, Pim van de Molen, Stijn van Aartsen, Sjoerd Groneschild, Yvonne van de Logt
EPlaKKa commissie

EPlaKKa staat voor Esac Plastic Klim Kampioenschappen en is een jaarlijks terugkerende wedstrijd in Neoliet, die de nodige organisatie vergt. De EPlaKKacommmissie wisselt doorgaans jaarlijks van leden. Routes kunnen bouwen is geen eis maar wel enorm leuk. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op eplakka@esac.nl.

Voorzitter: Tomas Horst
Leden:  Tijn van der Zwan, Matthew Senatra, Tijmen Tubbing, Josh Shoemaker, Maarten Woudenberg, Jelle Brouwer


Externe Betrekkingen (EB)

De commissie Externe Betrekkingen onderhoud en start contacten met externe partners. Zij zijn verder verantwoordelijk voor het contact tussen commissies en externen. Dit contact is vitaal voor het functioneren van de vereniging. Zij zoeken naar mogelijke sponsors en naar mooie aanbiedingen voor leden.

Voorzitter: Matthijs Mulder

Leden: Omar Heuves, Bartho van den Broeke, Benjamin KuijperFaciliteiten commissie

De faciliteiten commissie is verantwoordelijk voor de verbetering van de ESAC klim- en boulderfaciliteiten. De commissie is opgericht vanwege de nood aan betere en groter faciliteiten voor de vereniging en vanwege de opkomende renovatie van het SSCE. Onderdeel zijn van deze commissie betekend contact hebben met het SSCE en Neoliet wanneer dat nodig is en discussie voeren/brainstormen over faciliteiten en de toekomst van de vereniging. We zijn nog steeds op zoek naar een ervaren ESAC-er om bij te commissie te komen. Als je iets van een idee of suggestie hebt over de faciliteiten of als je deze persoon wilt zijn, stuur gerust een email naar facilities@esac.nl.

Voorzitter: Leon Cavé
Leden: Luc Bouwmeester, Johannes Fieber, Omar Heuves


Internetcommissie (IC)

De internetcommissie beheert de ESAC-website. Hier en daar worden er nieuwe functionaliteiten geklust zodat de vereniging een beetje met de tijd mee kan. Interesse in web development? Of heb je een bug in de website gevonden? Stuur dan een mailtje naar ic@esac.nl.

Voorzitter: Indie Peeters
Leden: Wouter Bles, Marijn Horst, Wouter Ligtenberg, Niek Hoffman, Tim Commandeur, Thomas Schraven, Alicja Obszyńska, Leon Cyliax


Introcommissie

Verwelkomen van nieuwe studenten en zoveel mogelijk nieuwe leden binnenhalen is natuurlijk een heel belangrijke activiteit voor de ESAC. Tijdens de introweek van de TU/e is de introcommissie met ondersteuning van enkele vrijwilligers actief bezig om nieuwe leden kennis te laten maken met de bergsport. Gedurende het jaar worden twee introductieperiodes aangeboden om leden zo goed mogelijk kennis te laten maken met de vereniging. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op intro@esac.nl.

Voorzitter: Marijn van der Horst
Leden: Jasmijn de Vries, TIjn van der Zwan, Omar Heuves, Elise Wolf


Kascontrolecommissie (KCC)

De Kascontrolecommissie controleert namens de vereniging de penningmeester, de materiaalcommissaris en de klimcommissaris of de boekhouding die zij hebben bijgehouden klopt. Ze rapporteert hierover op de ALV. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op kcc@esac.nl.

Leden: Ralph Roetman, Timothy Gijbels, Thijs Niestadt, Isabelle Franklin, Abe Willems


Kerstklimweekcommissie

De kerstklimweek commissie organiseert een week in de kerstvakantie waarin vooral veel wordt sportgeklommen. In deze week vertrekken we naar het zuiden om daar de mooiste routes te doen en nog net het zonnetje mee te pakken. Met oud en nieuw ontbreken de oliebollen en champagne uiteraard niet. Deze commissie is bereikbaar op: kerstklimweek@esac.nl.

Voorzitter: Johannes Fieber
Leden:  Juna Peperkamp, Leon Cyliax


Lustrumcommissie

De lustrumcommissie is een uitzondering tussen de commissies en wordt eens in de vijf jaar actief, tijdens de lustrumjaren. Deze commissie organiseert dan het hele jaar door leuke activiteiten in een thema wat dan gekozen wordt.  Komend jaar vieren we ons 9e Lustrum. Daarom is de commissie druk bezig met voorbereidingen.

Voorzitter: Tom Janssen
Leden:  Laurens Nauta, Robin Kwakkernaat, Matthew Senarta, Maud van den Boomen, Martijn Kraakman, Thomas van BodegravenMusketoncommissie

De Musketon is een prachtig blad dat vol staat met de meest bizarre verhalen. Het is het tastbare en leesbare bewijs van alle verenigingsactiviteiten dat ook online te vinden is. Dit loopt uiteen van een spannend klimverhaal, alpine tochten tot de vreemdste zekeringen. De Musketon verschijnt een aantal keer per jaar en is te danken aan de inzet van de Musketoncommissie.

Ben jij zelf een schrijftalent of heb je nog suggesties? Stuur je stukje op via de e-mail op musketon@esac.nl!

Leden: Jerin Emmen, Famke Boschman, Leander van Eekelen, Arend Mookhoek, Alicja ObszyńskaOpleidingscommissie (OC)

De Opleidingscommissie houdt toezicht op de opleiding van naklimmer tot voorklimmer.Daarnaast kun je een cursus EHB(B)O of een kaderopleiding tot sportkliminstructeur, sportklimbegeleider (SKI/SKB) starten. Bekijk hier het aanbod van de opleidingen. Met vragen over technieken en veiligheid kun je altijd bij de OC terecht. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op oc@esac.nl.


Voorzitter: Johannes Fieber
Leden: Bart van Willigen, Britt van Rooij, Davine Janssen, Marijke de Kroes, Mark Verkampen, Paul Flintrop, Rob Valk, Robby van Sonsbeek, Emile Ducornez, Jacco Pereboom, Leon Cavé, Glenn Langermans, Leon Cyliax, Laurens Nauta, Quirijn van der Mark


Open Sluit Zuid commissie (OSZ)

De OSZ commissie zorgt voor het Open en Sluiten van de klimhal in Zuid op de maandagen. Voorbeelden hiervan is dat je de DJ van de avond bent! Denk je nou: de muziek op maandag tijdens mijn klimmoment is echt niet cool. Stuur dan snel een mailtje naar osz@esac.nl.

Leden: Femke de Bot, Timothy Gijbels, Alicja Obszyńska, Robin Kwakkernaat, Leon Cyliax


Redactiecommissie

De Redactiecommissie houd zich bezig met de social media kanalen van de ESAC. Regelmatig worden er foto's op Instagram gezet over wat de ESAC momenteel doet, af en toe komt er een leuk filmpje op youtube en regelmatig worden er blogs gepost op de website. Naast de Social media kanalen houd de redactie zich ook bezig met de content op de website. Heb je leuke ideeen over social media of vindt je een pagina op de website niet helemaal kloppen? Stuur dan een mailtje naar redactie@esac.nl.

Voorzitter: Michelle Moonen
Leden:  Robert Prins, Alicja Obszyńska, Simon de Vries, Nynke Kraan, Atacan Tutulmazay, Jasmijn de VriesStuntcommissie

Het ESAC Stunt Team is opgericht om een leuke activiteit te kunnen aanbieden bij evenementen zoals het openen van een bedrijf of gebouw, bij feesten en dergelijke. In het verleden zijn er stunts gedaan zoals het abseilen tijdens een bedrijfsopening en het opmeten van de buitenkant van gebouwen. Lijkt je dit nu vet gaaf om ook te organiseren? Stuur dan een mailtje naar stunt@esac.nl

Voorzitter: Laurens Nauta
Leden: Jerin Emmen, Peter Lathouwers, Sim Bouwmans, Wouter Ligtenberg, Bartho van den Broeke


Wandelcommissie (WACO)

De wandelcommissie organiseert wandeldagen en wandelweekenden in Nederland en daarbuiten. Ook wandelweken behoren tot de opties. De wandelingen variëren van toegankelijk voor de meeste dagtochten tot zwaarder voor de meerdaagse tochten. Bij meerdaagse tochten overnachten we op campings of in de natuur. Activiteiten van de WACO kun je terugvinden in de agenda. Deze commissie is bereikbaar via e-mail op waco@esac.nl.

Voorzitter:  Leander van Eekelen
Leden: Stephanie van Marion, Isabella Anglin, Alicja Obszyńska, Robin van VelzenWinter EBI commissie (WEBI)

De WEBI-Commissie organiseert het Winter ESAC Basiskamp Idee. Het Winter EBI is de winter variant van het misschien meer bekende (zomer) EBI. Tijdens het WEBI is er de mogelijkheid om een week lang winter-alpinisme te beoefenen. Hieronder valt piste- en toerskiën, ijsklimmen en meer. Door ervaringen uit te wisselen en samen tochten te ondernemen kunnen mensen veel van elkaar leren en een hoop eigen ervaring op doen. Deze commissie is bereikbaar op webi@esac.nl

Voorzitter: Kasper Smeets
Leden: Anne Jonker,  Koen Stokbroekx, Job van der Velde, Laurens Nauta, Wouter Bles, Cedric Huyghe


- Informatie aan een commissiebeschrijving toevoegen of wijzigen, of andere ideeën en hersenspinsels voor een commissie? Mail de Redactiecommissie of contacteer het bestuur.