Header image

IV cursus 1/4

Van 29 Nov 19:00 tot 29 Nov 21:00

Algemene informatie

We're trying to find a new time for the IV course right now.


Heb je al enige ervaring met toprope klimmen en wil je graag de stap zetten naar buiten klimmen? Dan is deze cursus wat je zoekt. Het klimvaardigheidsbewijs Indoor voorklimmen is namelijk een ingangseis voor de Outdoor Single Pitch cursus, waarbij je buiten zelfstandig leert klimmen. Meer over alle opleidingen binnen ESAC is hier te vinden.

Bij voorklimmen zit je touw (zoals bij topropen) niet al boven vast, maar breng je het zelf omhoog tijdens het klimmen. Tijdens het klimmen maak je het touw regelmatig vast aan de muur, zodat je nooit te ver valt. Let wel: omdat je soms boven je laatste zekerpunt staat, kun je best een aantal meter vallen. Bij de cursus leer je gelukkig hier mee omgaan! Check voor meer duidelijkheid deze video!

In drie avonden leren we ja alle technieken, zodat je op de vierde avond een goed kans hebt om je examen te halen. Een extra les en herexamen worden meteen na de kerstvakantie ingepland.

Inschrijving

Deze cursus heeft een capaciteit van 24 personen, en de eerste die zich inschrijft voor dit agendaitem krijgt een plaats, de inschrijvingen gaan open op dinstag 16 november om 9:00 (als er al meer dan 24 mensen zijn, schrijf dan kom je op de wachtlijst te staan). Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 november Wanneer je niet mee kan doen met deze cursus, maar toch graag je IV wilt behalen kan je ook de cursus volgen bij Neoliet

Ingangseisen

  • Indoor Toprope(IT) examen gehaald hebben
  • In de hal 6a topropen
  • Soepel, snel en correct acht-knoop kunnen leggen
  • Verplichte aanwezigheid bij alle lessen en examen (29 november, 6, 13 en 20 december)

Kosten

De kosten voor de indoor voorklimcursus zijn 30 euro.

Materialen

Tijdens de cursus moet je zelf de volgende materialen hebben:

  • Gordel
  • Safebiner
  • Zekerapparaat (tuber, zoals atc of reverso)
  • Klimschoenen

Wat: IV cursusavond 1

Waar: Neoliet zuid

Wanneer: 29 november

Hoelaat: 19:00-21:00


Helaas is de hal in tijdens de cursus gesloten voor zelfstandige klimmers, maar gelukkig is het tweede tijdslot wel beschikbaar van 21:00-23:00!