Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 17 Feb

Lustrumjaar is here!

Brace yourselves for the coming year, the Lustrumjaar is here! Prepare yourselves for a year packed with activities to drown out the miserable corona times! Grab a beer and join us for the unveiling of this lustrumjaar’s theme on the Dies Evening, the 26th of february! Start getting excited as the first activities will be announced and they are bound to knock your socks off! We can’t say too much just yet but Corona or not prepare for a year of fun! So start marking the activity dates and join us for a year to remember! 

-the 9th Lustrum Committee

11 Feb

De ESAC bierproeverij

Voor ons begon het bierproeven al lang voor de avond zelf. Laurens en ik kwamen vroeg bijeen om de goddeloze hoeveelheid bier bij jullie allemaal af te leveren. Urenlang rijden, zonder enig plan en we deden er 3 keer langer over dan nodig was. Aan de positieve kant, we kregen al jullie blije gezichten te zien en we konden even bij kletsen, wat in combinatie met de gezellige avond het helemaal waard was.

Op de avond zelf bewoog iedereen zich langzaam richting discord voor de mooie presentatie door yours truly. Zoals verwacht begonnen we een stevige 15 minuten te laat en met de nodige microfoonproblemen die we allemaal maar al te goed kennen. Terwijl de algemene informatie voorbij kwam en het eerste biertje werd geïntroduceerd door Robin, mochten we allemaal proeven van dat heerlijke gouden elixer. Allemaal bang, wetende dat dit bier het lichtste alcoholpercentage van de avond zou zijn en het was al veel te sterk...

De avond vorderde met alle praatjes die nodig zijn om een drankje af te ronden, en toen de eerste berichten begonnen binnen te komen over wanneer we eindelijk verder zouden gaan, deden we dat ook. We gingen verder met de tweede presentatie, door onze lieftallige Elise, en we werden voorgesteld aan, je raadt het al, het tweede bier. Deze was voller van smaak en ook van alcohol, we genoten allemaal een beetje te veel. 

We gingen over naar de volgende drinkpauze, met de beroemde rondleiding door de koelkast. Deze keer door onze lieftallige Alicja, die het genoegen had om een glas tofu-water naar binnen te werken. Ja, dat lees je goed. We hadden nog een paar minuten om onze drankjes op te drinken, maar aangezien Alicja er echt eentje nodig had na haar specialiteitendrankje gingen we snel door naar bier nummer 3. 

Door Laurens aan alle aanwezigen gepresenteerd, gingen we over op het eerste bier met dubbele cijfers. De meningen liepen uiteen, maar het bierglas van Johannes was bedrukt dus alles was goed. Iedereen genoot van een goed 'ol babbeltje terwijl we langzaam overgingen naar bier nummer 4. 

Bier nummer 4, de Wohan, was sterk genoeg dat je het niet wilt na 3 sterke bieren. Maar het was wel verdomd lekker. Na de presentatie, en natuurlijk het drinken ervan, bleven de meesten nog even napraten terwijl de avond langzaam eindigde. Het was een leuke avond, ik ben zeker in voor een volgende. Wel lichter bier.


Card image cap 03 Feb

Presidentiële ab sessie

Toen we het nieuws kregen dat Dirk de ab-sessie niet meer kon geven omdat hij het te druk had kwam natuurlijk eerst de paniek. Wie kan dirk vervangen in deze tijd dat we hem online het meeste nodig hebben om onze lichaampies in vorm te houden. Na beraadt met mijn bestuur kwamen we tot de conclusie dat ik deze monumentale taak maar op me moest nemen, aangezien ik toch al tegen de verveling wat ab-sessies deed maar dan in alle rust voor mezelf. De eerste paar keer waren even spannend aangezien er toch verassend veel bij komt kijken. Je moet bijvoorbeeld de oefeningen uitleggen terwijl je ze doet. Goed zichtbaar in beeld staan is ook wel handig en een timer op je telefoon is ook zoveel beter dan gewoon naar de klok kijken. Ik geef de ab-sessie nu twee keer per week en sommige dagen zijn wat drukker dan andere, zelf vind ik dat wel fijn want je probeert natuurlijk veel leden te bereiken maar wat rustiger is ook wel fijn dan kan je wat beter met de mensen praten achteraf en het is ook wel wat minder gestress. Zeker op de NSAC was ik even bang dat we een hele grote groep zouden krijgen en dat er dan wat fout zou gaan zoals wel vaker is gebeurt. Laatst wilde m’n camera opeens niet meer werken bijvoorbeeld, is toch een beetje jammer als dat gebeurt met andere SACs erbij ook.

We kijken nu ook naar wat andere trainingen online doen zoals andere SACs doen maar als je de ab-sessie nog niet hebt geprobeerd zou ik zeggen kom zeker eens langs! En als je suggesties hebt voor bijvoorbeeld andere trainingen of misschien leuke ideeën voor ativiteiten tijdens de lockdown kan je mailen naar bestuur@esac.nl of even whatsappen of bellen.