Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 12 Feb

WACO: Een rondje door de veluwe

Wat doe je als het in de Ardennen nog een frisse twee graden boven nul is en je geen zin hebt om het vliegtuig naar Spanje te pakken voor rotsklimmen? Precies, je maakt met de WACO een wandeling door de Veluwe!  

Het was een beetje koud en er stond flink wat wind, maar dat weerhield ons er niet van om een mooie afstand van 18 kilometer te wandelen door bos, zand en heide. Midden op de dag brak nog prachtig de zon door en hebben we het zowaar eventjes warm gehad, terwijl we door de zanderige ‘heuvels’ van Gelderland trokken.

Mag een mooi zomerprogramma van de WACO volgen!

Card image cap 10 Feb

De groeten uit Brabant

Dit jaar is het de 43e verjaardag van Esac. Zoals ieder jaar hoort daar een groot feest bij met dit jaar als thema: ‘New Kids’. Door het thema kon iedereen zijn lompste en meest Brabantse kant laten zien. Ik zag vele leuke outfits zoals: foute panterprintjes, trainingspakjes, witte sokken in slippers en bevlekte witte hempjes.
Voor het feest was er het geweldige ruilspel: ‘Wij betoalen helemaal nergens meer voor!’. Want wie betaalt nog voor dingen in 2019? Het spel zorgde voor verassende eindresultaten zoals een tafelbarbecue. Na dit spel verzamelde iedereen zich bij Metaforum waar een warm bord bami en een lauw blikje schultenbräu stonden te wachten. Na het eten ging iedereen naar het feest waar ze verwelkomt werden met een heerlijk shotje schrobbeler en genoeg plak tattoos voor iedereen om zijn outfit af te maken. Het bier werd, zoals het van een echte Brabander verwacht word, in grote hoeveelheden weg gezopen, de (Brabantse) gezelligheid was goed te voelen en iedereen ging lekker los op de foute muziek. Het feest ging door tot vroege uurtjes en de volgende dag zullen velen nog wakker zijn geworden met een kater en leuke herinneringen. Iedereen die die er was bedankt voor de gezelligheid. Er rest mij nu nog maar een ding te zeggen:
Houdoe en gij kunt de groeten uit Brabant krijgen.

Card image cap 21 Jan

ActieveLedenActiviteit

Acro-yoga, daar had ik dus echt nog nooit van gehoord tot vandaag. Als dank voor de actieve leden zet het bestuur elk jaar een leuke activiteit voor ze neer. Dit jaar was dat een acro-yoga clinic en een drie gangen diner in een uniek restaurant. Als klimmers hadden we stiekem verwacht dat we een flinke dosis 'beginnersgeluk' mee zouden pakken, maar het bleek toch nog wel een kunst.

Het begon met een warming up die ook nog het nodige nadenkwerk vereiste, al snel draaide we met elkaar in een knoop. Daarna begonnen we aan het echte werk. Eigenlijk is acro-yoga een soort vliegtuigje spelen, zoals je vroeger als kind misschien wel deed op de voeten van je grote broer/zus, maar dan voor gevorderden. De eerste opdracht was om iemand als een plank te laten vliegen op je voeten terwijl je elkaars handen stevig vast hield. De tweede stap was om het zonder handen te proberen. Als laatste trucje werd ons uitgelegd hoe je iemand rechtop op je voeten kon laten zitten (nog even mijn complimenten naar Iris om een kerel van 80kg te kunnen dragen). Als laatste deden we nog twee groepsopdrachten, zo bouwden we een rollende band door met zn allen te rollen en zo degene die erop lag van links naar rechts te brengen. Het tweede groepskunstje was een pyramide, die na een kleine valpartij hartstikke netjes stond.

Deze leuke middag hebben we daarna afgesloten met een heerlijk etentje in een restaurant, met zorg uitgepikt door Joep, en uiteraard een drankje na.

Bestuur bedankt!