Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 23 Nov

Introweekend 3: Landelies/Düsseldorf

Het was het weekend van 19 en 20 oktober en eindelijk was het zo ver… het introweekend naar Landelies. Nou ja, naar Landelies was het niet echt, moeder natuur besloot namelijk een hele grote middelvinger naar ons op te steken en liet het heerlijk regenen in Landelies. Vanwege dit weer was het helaas niet mogelijk om buiten te gaan klimmen en hoe graag ik jullie ook wil vermaken met verhalen over prachtige wanden en heerlijke overhang gaat dat dus niet. Gelukkig was alles goed geregeld en gingen we naar een prachtige klimhal in Duitsland. Hier kwam ik zelf natuurlijk weer veel te laat achter, na mij volledig gehaast te hebben om mijn veel te kleine auto vol te pakken met allerlei kampeerspullen, maar ik was gewoon blij dat we tenminste nog iets gingen doen.

Dus daar gingen we dan, ’s ochtends vroeg de auto in en lekker naar Düsseldorf reiden met onze brakke koppen van het introfeest de dag ervoor. Ik heb zelf natuurlijk veel zelfcontrole en voelde me absoluut super (niet dus), maar lekker 150 rijden in een overvolle auto op de Autobahn, in een auto met een topsnelheid van 160, maakte me wel weer lekker wakker. Eenmaal aangekomen in de hal moesten we kort laten zien dat we daadwerkelijk capabel waren en dat we konden klimmen en hierna konden we zelfstandig aan de slag. In de hal waren niet alleen ontzettend veel mooie klimroutes maar ook een prachtig boulderstuk en een speedwand. Na een paar uur zelfstandig te hebben geklommen hielden we nog een klein speedklim toernooitje, wat trouwens veel lastiger is dan hoe het eruit ziet, en gingen we nog kort boulderen en vervolgens weer richting Eindhoven.

Na aangekomen te zijn liepen we allemaal naar het verzamelpunt bij het SSC en gingen we aan de slag voor het eten. We aten een risotto die echt in een niet normaal grote pan werd bereid, maar lekker was het wel. Na flink lang gedaan te hebben over het koken en het eten ging iedereen wel weer zo’n beetje richting huis, dus ik stapte met mijn nog steeds brakke kop in de overvolle auto en reed naar huis. De auto is trouwens nog steeds niet uitgepakt, moet ik is gaan doen. 

Card image cap 23 Oct

Introweekend 2: Les awirs, hotton & Pepinister

Het weekend van 12 en 13 oktober was het zo ver. Eindelijk buiten klimmen! Maar hiervoor moesten we wel vroeg uit de veren. Maar om acht uur, niet helemaal stipt, waren we op weg.

De groep werd in tweeën gesplitst, een groep ging in Hotton klimmen en de andere groep ging in Les Awirs klimmen. Wij gingen naar Hotton en eenmaal daar aangekomen werd gelijk de zelfgebakken cake erbij gepakt en het klimpasje ingewijd. Nadat we genoten hadden van de cake en iedereen aanwezig was konden de gordels aan en de routes worden uitgezet. 

Het was wel even wennen om buiten te klimmen. Er zijn geen gekleurde grepen meer, waar je je aan vast kan houden. Je mag het allemaal lekker zelf uitzoeken. Maar als je dan eenmaal boven was dan had je ook wat, lekker zonnetje, mooi uitzicht en als je geluk had een grot. Als je minder geluk had zaten er bijen en lieveheersbeestjes. Heel veel lieveheersbeestjes.

Aan het einde van de middag begon het lichtelijk te regen. Gelukkig had iedereen al een hoop routes geklommen en begonnen we al honger te krijgen. Dus hoog tijd om naar het huisje te gaan. Dit was een grotere uitdaging dan gedacht. Door een minder strategische navigatie beslissing hadden we een tractor paadje genomen dat nogal stijl en hobbelig was. Maar uiteindelijk was dat het wel waard want we waren maar liefst 3 minuten sneller.

In het huisje was het een beetje proppen maar uiteindelijk had iedereen een slaapplek gevonden. Dus konden we hout gaan verzamelen voor het kampvuur en avondeten maken. Bij gebrek aan goede kookspullen bleek een honkbalknuppel ook een prima optie om mee te roeren. Na een super spicy maaltijd konden we  de rest van de avond met een biertje in de hand rond het kampvuur of in de hot tub zitten.

De laatste dag zijn we naar Pepinster geweest. Dat was wel ff anders want hier was het deels plaat klimmen, maar met genoeg pijnlijke tenen kwam je ook hier wel naar boven. Naast deze plaat was echt een super gave overhang route. Naast dat het echt ver buiten mijn niveau was, was het helaas ook afgesloten vanwege vallende rotsen. Ook heb ik al een keer multipitch kunnen proberen. Het was maar één stuk omhoog maar toch leuk om het een keer gedaan te hebben.

Aan het eind van de middag zijn we naar Verviers gereden waar we hebben kunnen genieten van een heerlijke pizza. En zo was het weekend alweer voorbij.


Card image cap 06 Oct

Introboulder weekend Avalonia

Afgelopen weekend, 28 en 29 september, begon het eerste introweekend van de ESAC al op de vroege ochtend. Met een wekker die afging om 6 uur begonnen de verse, nieuwe leden van de Eindhovense klimvereniging aan hun dag vol avontuur. Toen om half 8 iedereen, nou bijna iedereen dan, gearriveerd was bij het ESSC begon het inpakken van de auto’s. Het paste allemaal gelukkig, maar lekker krap was het wel om te zitten naast een crashmat met twee tassen en een taart op schoot. Rond een uur of 10 waren we op de bestemming aangekomen in Avalonia in Duitsland. Beladen met alle noodzakelijke spullen liepen we het klimgebied binnen. Toen we aankwamen bij de eerste rotspartij stonden we al zowat te springen om te mogen beginnen. Na nog geen uur klimmen waren de eerste onderarmen al verzuurd, maar we bleven stug doorgaan. De rotspartijen waren uitdagend, maar iedereen heeft toch zo zijn eigen overwinningen binnengesleept. De routes qua moeilijkheid liepen uiteen van ‘goed te doen’ naar ‘ik ga het niet eens proberen’. Het hoogtepunt van zaterdag was het ontmoeten van de enige echte Daniel Pohl, de oprichter van het klimgebied. 

Rond een uur of 5 vertrokken we naar de camping na een intensieve dag boulderen. De tenten werden in de regen opgezet terwijl de rest aan het avondeten begon. Toen alles klaar was hebben we gezellig met zijn allen gegeten van de overheerlijke pasta (helaas wel zonder zout, maar gelukkig hadden we genoeg zoute pinda’s). De avond werd ingeluid en aangezien het nog steeds niet echt lekker weer was verdwenen een hoop de grote tipi in. Na wat geklets en leuke spelletjes, kregen we opeens een leuk idee. Niet veel verderop stond namelijk een partytent met gezellige, feestvierende, Duitse camping-gangers. We konden het natuurlijk niet laten om daar even een bezoekje te brengen. Rond een uur of 12 sloten we de avond met een paar mensen af na een leuk feestje gevierd te hebben op de camping. 

De volgende ochtend begon alweer vroeg en gelukkig droog met een heerlijk eitje als ontbijt. We braken de tenten weer af en vertrokken gauw terug naar het klimgebied voor dag twee. Het weer zat ons mee, aangezien er de dag ervoor nog regen was voorspelt. Deze zou ons zeker nog verwelkomen, maar gelukkig later op de dag dan gepland. We bezochten een ander deel van het gebied dan de dag ervoor en begonnen weer met boulderen. Natuurlijk ging het wel iets minder gemakkelijk dan zaterdag, aangezien er al wat spierpijn bij kwam kijken. Rond een uur of 2 begon het helaas toch te regenen, maar als geluk bij ongeluk waren we zojuist aan het klimmen bij een grot. De rest van de middag hebben we ons vermaakt door met z’n allen te schuilen in de grot en spelletjes te spelen. Toen het laat genoeg was vertrokken we naar de pizzeria waar we onze laatste avondmaal zouden eten. Rond een uur of 8 waren we weer terug bij het SSC in Eindhoven na een geweldig, intensief en gezellig weekend!