Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 06 Dec

NSKB 2018

Minder dan een jaar na de verhuizing diende Monk Eindhoven als het strijdtoneel voor het Nederlands Studentenkampioenschap Boulderen 2018. Meer dan 200 studenten uit alle uithoeken van het land waren afgereisd naar Eindhoven voor een kans op de prijzen. Over veertig boulderproblemen, variërend van de 4e tot hoog in de 7e graad, werd de kwalificatieronde uitgevochten. Op alle niveaus werd fanatiek geklommen en sommige boulderaars gingen door tot de vingertopjes erbij bloedden.

De beste zes dames en zes heren kwalificeerden zich voor de finales. Terwijl zij in isolatie wachtten op de start van de finale, kon iedereen rustig zijn honger stillen. Voor de finales waren er drie-heren finaleboulders en drie dames-finaleboulders gezet waarop de beslissende krachtmetingen plaats zouden vinden. In beiden categorieën werden de toeschouwers tot in de laatste minuten op het puntje van hun stoel gehouden. Zowel bij de Dames als Heren viel de beslissing pas bij de laatste klimmer op de laatste boulder. Bij de dames wist Aniek Lith net ‘local hero’ Marieke Berends af te troeven en bij de heren wist Eindhovenaar Elko Schellingerhout met een creatieve oplossing van de laatste boulder net de Nederlands Kampioen, Don van Laere, voor te blijven om zijn titel te verdedigen.

Card image cap 02 Dec

Glow wandeling 2018

Dit jaar heeft de WACO een wandeling georganiseert tijdens Glow. We begonnen rond 20:00 in de stationshal. De route van Glow liep door de hele binnenstad van Eindhoven, waardoor je dus op plekken komt waar je normaal niet komt.

Meest bijzondere stellages waren de Catharinakerk en het Phillips-gebouw. Op de Catharinakerk was een show te zien met een man en een vrouw die aan het dansen waren op de gevel, en daarbij gebruik maakte van vormen en op de gevel. Op het philipsgebouw werd een futuristische show getoond. Het gebouw draaide alle kanten op, en het leek alsof je er dwars doorheen kon kijken.

Na het wandelen met een paar mensen nog naar stratums eind geweest en lekker gezongen in een karaoke bar.

Groetjes,

Laurens

Card image cap 15 Nov

BotS - Team: Immer langsam

De BOTS. Ik wist eerlijk gezegd totaal niet wat de BOTS was op het moment dat iemand uit mijn C1 cursus groepje vroeg of ik mee wilde doen in een team. Ik dacht aan een NSAC activiteit, zal wel klimmen zijn, lachen! Er ging ook geen belletje rinkelen toen ik hoorde of ik een mountainbike wilde huren. Toen ik twee weken van te voren eens keek op de site van de BOTS zag ik tot mijn schrik dat het een endurance race was. Niet wat ik dacht, maar ook hartstikke lachen. Om maar met de deur in huis te vallen: Niet alles van de BOTS staat me nog even goed bij. Het was een rotend mountainbiken en ver hardlopen. Stuk gaan stond centraal in mijn eerste BOTS ervaring. Zeker gedurende de late uurtjes van de nacht was het zwaar. Maar wat mij het meest bij staat: Het was enorm gezellig, er was enorme team spirit en ik heb er enorm van genoten!