Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 13 Mar

Klimmarathon

Om het 42e jaar van de ESAC goed af te sluiten werd er de klimmarathon georganiseerd. Het doel van de activiteit: 42 routes klimmen op een avond! Wat in eerste instantie misschien makkelijk lijkt, maar toch een stuk zwaarder is gebleken dan in eerste instantie gedacht. Je mocht het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilde. De die hards gingen voor alleen maar routes vanaf 6a en hoger en andere vonden het halen van 42 routes op een avond al een doel opzich. Iedereen heeft super hard zijn best gedaan! Ook naast het klimmen was er veel gezelligheid onder het genot van een lekker biertje! Om en om het was een geslaagde afsluiting van het 42e ESAC jaar!

Card image cap 12 Feb

WACO: Een rondje door de veluwe

Wat doe je als het in de Ardennen nog een frisse twee graden boven nul is en je geen zin hebt om het vliegtuig naar Spanje te pakken voor rotsklimmen? Precies, je maakt met de WACO een wandeling door de Veluwe!  

Het was een beetje koud en er stond flink wat wind, maar dat weerhield ons er niet van om een mooie afstand van 18 kilometer te wandelen door bos, zand en heide. Midden op de dag brak nog prachtig de zon door en hebben we het zowaar eventjes warm gehad, terwijl we door de zanderige ‘heuvels’ van Gelderland trokken.

Mag een mooi zomerprogramma van de WACO volgen!

Card image cap 10 Feb

De groeten uit Brabant

Dit jaar is het de 43e verjaardag van Esac. Zoals ieder jaar hoort daar een groot feest bij met dit jaar als thema: ‘New Kids’. Door het thema kon iedereen zijn lompste en meest Brabantse kant laten zien. Ik zag vele leuke outfits zoals: foute panterprintjes, trainingspakjes, witte sokken in slippers en bevlekte witte hempjes.
Voor het feest was er het geweldige ruilspel: ‘Wij betoalen helemaal nergens meer voor!’. Want wie betaalt nog voor dingen in 2019? Het spel zorgde voor verassende eindresultaten zoals een tafelbarbecue. Na dit spel verzamelde iedereen zich bij Metaforum waar een warm bord bami en een lauw blikje schultenbräu stonden te wachten. Na het eten ging iedereen naar het feest waar ze verwelkomt werden met een heerlijk shotje schrobbeler en genoeg plak tattoos voor iedereen om zijn outfit af te maken. Het bier werd, zoals het van een echte Brabander verwacht word, in grote hoeveelheden weg gezopen, de (Brabantse) gezelligheid was goed te voelen en iedereen ging lekker los op de foute muziek. Het feest ging door tot vroege uurtjes en de volgende dag zullen velen nog wakker zijn geworden met een kater en leuke herinneringen. Iedereen die die er was bedankt voor de gezelligheid. Er rest mij nu nog maar een ding te zeggen:
Houdoe en gij kunt de groeten uit Brabant krijgen.