Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

20 Apr

Scavenger hunt

Op een tamelijk koude donderdagavond, op een dag vlak voordat we door de overgang naar de zomertijd een uurtje meer avondzon kregen en door Hugo een uurtje minder avondklok, vond de WACO speurtocht plaats! Voor velen een welkome gelegenheid om op een verantwoorde afstand even naar buiten te gaan en wat aan gezelligheid te doen. De deelnemers werden uitgedaagd om met behulp van een kaart negen gemarkeerde checkpoints te vinden (die soms verrassend afgelegen en modderig waren voor midden in Eindhoven!) en opdrachten uit te voeren als ze daar aankwamen. Voor sommigen was de navigatie gemakkelijk, voor anderen was het een verrassende uitdaging - misschien geeft dat aan dat je vaker naar WACO-evenementen moet komen? 

Het evenement leverde een aantal geweldige foto's op die hierboven te zien zijn, waaronder mensen die een zegevierende Sigrid Kaag nadeden, een helemaal in elkaar gedoken Bernie Sanders, balancerende bezems, en heel veel gekke gezichten. Wij van de WACO vonden het leuk om het evenement te organiseren en waardevolle feedback te krijgen; we zijn nog steeds op zoek naar welke formule het beste past in deze vreemde tijden - we kunnen hopen dat dit niet veel langer nodig zal zijn en later dit jaar aan goede ouderwetse wandelingen toe te komen!


Card image cap 17 Feb

Lustrumjaar is here!

Brace yourselves for the coming year, the Lustrumjaar is here! Prepare yourselves for a year packed with activities to drown out the miserable corona times! Grab a beer and join us for the unveiling of this lustrumjaar’s theme on the Dies Evening, the 26th of february! Start getting excited as the first activities will be announced and they are bound to knock your socks off! We can’t say too much just yet but Corona or not prepare for a year of fun! So start marking the activity dates and join us for a year to remember! 

-the 9th Lustrum Committee

11 Feb

De ESAC bierproeverij

Voor ons begon het bierproeven al lang voor de avond zelf. Laurens en ik kwamen vroeg bijeen om de goddeloze hoeveelheid bier bij jullie allemaal af te leveren. Urenlang rijden, zonder enig plan en we deden er 3 keer langer over dan nodig was. Aan de positieve kant, we kregen al jullie blije gezichten te zien en we konden even bij kletsen, wat in combinatie met de gezellige avond het helemaal waard was.

Op de avond zelf bewoog iedereen zich langzaam richting discord voor de mooie presentatie door yours truly. Zoals verwacht begonnen we een stevige 15 minuten te laat en met de nodige microfoonproblemen die we allemaal maar al te goed kennen. Terwijl de algemene informatie voorbij kwam en het eerste biertje werd geïntroduceerd door Robin, mochten we allemaal proeven van dat heerlijke gouden elixer. Allemaal bang, wetende dat dit bier het lichtste alcoholpercentage van de avond zou zijn en het was al veel te sterk...

De avond vorderde met alle praatjes die nodig zijn om een drankje af te ronden, en toen de eerste berichten begonnen binnen te komen over wanneer we eindelijk verder zouden gaan, deden we dat ook. We gingen verder met de tweede presentatie, door onze lieftallige Elise, en we werden voorgesteld aan, je raadt het al, het tweede bier. Deze was voller van smaak en ook van alcohol, we genoten allemaal een beetje te veel. 

We gingen over naar de volgende drinkpauze, met de beroemde rondleiding door de koelkast. Deze keer door onze lieftallige Alicja, die het genoegen had om een glas tofu-water naar binnen te werken. Ja, dat lees je goed. We hadden nog een paar minuten om onze drankjes op te drinken, maar aangezien Alicja er echt eentje nodig had na haar specialiteitendrankje gingen we snel door naar bier nummer 3. 

Door Laurens aan alle aanwezigen gepresenteerd, gingen we over op het eerste bier met dubbele cijfers. De meningen liepen uiteen, maar het bierglas van Johannes was bedrukt dus alles was goed. Iedereen genoot van een goed 'ol babbeltje terwijl we langzaam overgingen naar bier nummer 4. 

Bier nummer 4, de Wohan, was sterk genoeg dat je het niet wilt na 3 sterke bieren. Maar het was wel verdomd lekker. Na de presentatie, en natuurlijk het drinken ervan, bleven de meesten nog even napraten terwijl de avond langzaam eindigde. Het was een leuke avond, ik ben zeker in voor een volgende. Wel lichter bier.