Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

06 Aug

Avaliona weekend

Het weekend van 3 en 4 juli was het eerste ESAC weekend na corona. We kozen het weekend vlak na de examens met een borrel op hubble de avond ervoor, 18 mensen schreven zich in. Toen de klimmers met een kater rond 7:15 begonnen aan te komen, verdeelden we de bouldermatten en haalden we last minute kookgerei. 

In Avalonia wandelden we een pad op met alle matten, wat snacks en te weinig water :)

Daniel, die het gebied onderhoudt, verkocht ons twee topos en al snel was iedereen de vele boulders aan het uitproberen. Veel overhang en veel problemen, samen met koekjes, brownies en het aanmoedigende gejuich als iemand hard aan het klimmen was.

Een kleine groep ging vroeg zwemmen in de Ruhr terwijl de rest verder boulderde. Tim en Nicole vertrokken vroeg, maar klommen toch nog veel. 

Toen de avond viel, gingen we naar de camping en zetten de tenten op. De meerderheid ging zwemmen terwijl de rest champignons, een ton uien en wortelen sneed en pasta kookte. Het eten was erg lekker, er werd veel kaas gegeten en er waren ook nog wat restjes.

Het begon te miezeren, dus we zetten een zeil op en zaten in een cirkel op bouldermatten, campingstoelen en Eva's auto. We dronken biertjes, luisterden naar muziek en deelden verhalen.

De volgende ochtend begon vroeg. Drie rondes koffie zetten op de grote moka pot hielp zeker. We haalden verse broodjes, maakten eieren met ui voor erbij en vulden koffie in lege bierflesjes voor degenen die hun mok waren vergeten mee te nemen. 

Voordat we weer gingen boulderen maakten we een snelle stop bij het kasteel Hohensyburg om van het uitzicht te genieten en een groepsfoto te maken. Het lukte Josh om op de foto te staan, maar hij moest sprinten voor de 10 seconden timer. We hebben een paar uur gebouldered, vlakbij de grotten. Eva verdeelde een heerlijke watermeloen, toen het begon te regenen. Iedereen zocht beschutting onder de overhangende rotsen terwijl het stortregende en de bliksem voorbij kwam. Toen de regen ophield, ging een groep schuilen in een café, terwijl de rest verder bivakkeerde in de beschutte grotten (zo veel overhang). Er werden liedjes gezongen, ineengedoken onder de rotsen, tot we besloten in te pakken en te vertrekken.

Ik ging nog een keer boulderen met mijn duitse vrienden en zus binnen, de rest ging terug naar Eindhoven en at samen pizza. Al met al vond ik het erg leuk om het weekend met iedereen te organiseren en mee te maken, het was super gezellig en er is veel gelachen :)

Card image cap 22 Jul

WACO walk

Tropisch weer, watermeloen en mensen met een zomerse geest vormen een geweldige combinatie voor een zomerwandeling! Op 10 juni organiseerde de WACO een wandeling naar het Eckart Wandelpark. Het thema was zomer, dus met een prachtige 27 graden Celsius was het thema zeker toepasselijk!

Rond 19.30 uur verzamelde iedereen zich bij de brug aan de Dommel tegenover Hubble en het was Leander van de WACO die ons welkom heette en uitlegde welke route we zouden gaan lopen. Klaar voor de wandeling gingen we met iedereen op pad. Johannes had tot ieders vreugde een watermeloen meegenomen, dus nog voor het verlaten van het TU terrein zaten de meeste mensen al te genieten van een stukje. Verder namen mensen ook nog wat te drinken mee voor onderweg.

We kwamen al snel de Karpendonkse Plas tegen, en liepen er omheen, op weg naar het bos. Vervolgens was er in het bos een pad dat we konden volgen, met onderweg wat obstakels zoals bomen en plassen. Mensen met witte schoenen kwamen er al snel achter dat dit niet de beste keuze was. Toen we een tijdje door het bos hadden gelopen, was er een verrassingsaanval van muggen. De vriendelijke muggen weken niet van onze zijde totdat we bijna terug waren.

Toen we terugkwamen bij de Karpendonkse Plas, maakten we een stop om wat te drinken. De WACO voorzag ons ook van een chocolaatje, om ons schrap te zetten voor de laatste fikse kilometer. Tenslotte keerden we terug naar de plaats van vertrek en bedankten de WACO voor hun formidabele organisatie. Ik vond het een erg leuke wandeling, en ik kan iedereen aanraden om de volgende keer mee te doen!

20 Apr

Scavenger hunt

Op een tamelijk koude donderdagavond, op een dag vlak voordat we door de overgang naar de zomertijd een uurtje meer avondzon kregen en door Hugo een uurtje minder avondklok, vond de WACO speurtocht plaats! Voor velen een welkome gelegenheid om op een verantwoorde afstand even naar buiten te gaan en wat aan gezelligheid te doen. De deelnemers werden uitgedaagd om met behulp van een kaart negen gemarkeerde checkpoints te vinden (die soms verrassend afgelegen en modderig waren voor midden in Eindhoven!) en opdrachten uit te voeren als ze daar aankwamen. Voor sommigen was de navigatie gemakkelijk, voor anderen was het een verrassende uitdaging - misschien geeft dat aan dat je vaker naar WACO-evenementen moet komen? 

Het evenement leverde een aantal geweldige foto's op die hierboven te zien zijn, waaronder mensen die een zegevierende Sigrid Kaag nadeden, een helemaal in elkaar gedoken Bernie Sanders, balancerende bezems, en heel veel gekke gezichten. Wij van de WACO vonden het leuk om het evenement te organiseren en waardevolle feedback te krijgen; we zijn nog steeds op zoek naar welke formule het beste past in deze vreemde tijden - we kunnen hopen dat dit niet veel langer nodig zal zijn en later dit jaar aan goede ouderwetse wandelingen toe te komen!