Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

30-04-2018

EPlaKKa

Dit jaar heb je op 26 mei de kans om tegen je klimbuddies te strijden.

Tijdens de EPlaKKa zullen we uitvinden wie nu echt de beste klimmer en klimster van de ESAC zijn en de beroemde Bak verdienen.

Meedoen kost 2 euro (zonder Neoliet entree). Maar dat is niet alles, voor 3 euro kan je je eigen fantastische EPlaKKa 2018 shirt krijgen. En omdat we weten hoe hongerig je kan worden van klimmen, is er de mogelijkheid om gezellig met ons te eten voor 3 euro.

Zijn tegen wie je het op kan nemen en je inschrijven kan via het agenda item: https://esac.nl/agenda/44#

08-04-2018

OV Weekenden

Het eerste ov weekend van het jaar is alweer achter de rug, wat hebben we het leuk gehad in Beez. De eerste dag hebben we heerlijk kunnen genieten van het warme zonnetje, het rustgevende kabaal van de langsrazende trein en het woefen van de YETI op het bivakveldje.

 

De tweede dag heeft Timo een 7a genaild en was het weer perfect klimweer. Na een lekker dagje voorklimmen, abseilen, ombouwen en taart eten was het tijd om terug te gaan en pizza te eten in Visé. 

 

En dan kunnen we natuurlijk het paasweekend niet vergeten. Het tweede ov singlepitch weekendje naar Pont à Lesse is een feit. Zaterdagmiddag hebben we nog kunnen genieten van het zonnetje, na het wachten op Joeps half-overeind staande busje (mét cruise control!).

In de avond hebben we rond het kampvuur gezeten en kunnen genieten van Thijs en zijn gitaar.  

Zondag zijn we teruggegaan naar Pont à Lesse en hebben we weer hard geklommen.


(Zo waren we nog een soort van droog voor de regen!) We hebben kunnen genieten van mensen die eigenlijk net niet door een bepaalde route pasten en Jeffrey die in z’n eentje klimt omdat ‘ie (naar eigen zeggen) geen vrienden heeft. Ook hebben een aantal mensen hard hun best gedaan in een 7a. In de avond konden we binnen opwarmen met een biertje en waren we weer helemaal klaar voor maandag.

Maandag zijn we teruggegaan naar Freyr en was het weer goedgezind. Na weer een goede dag klimmen en (voor sommigen) multipitchen was het weer tijd om pizza te eten in Visé! Alleen hadden ze geen pizza meer.. Ondanks dat was het weer een erg leuk weekend en heeft iedereen hard geklommen.

Geschreven door Isabelle.

Voor meer foto's zie: Foto's


02-03-2018

EBOC (ESAC BOulder Competitie) Finale!

The EBOC kwalificatie rondes zijn voorbij. We hebben jullie scores bewonderd. Helaas kunnen er maar drie boulderaars per categorie in de finale strijden. De finale zal om 18:00 op 7 maart op het SSC plaats vinden. De volgende mensen hebben de finale behaald. Het regelement zal bij het SSC opgehangen worden en is tevens in de agenda te vinden. Kom jij je favoriete boulderaar aanmoedigen?! Na de finale en een groot applause, kun je met Dirks training meedoen en zelf de routes klimmen. Daarna nodigen we je uit voor een drankje met ons in de bar :)

WINNAARS Vrouwen
- Tsveti
- Femke
- Lara

Mannen 1j<
- Gijs
- Jonathan
- Jordge?(er is nog wat discussie gaande)

Mannen >1j
 - Lars
- Timo
- Paul

04-01-2018

Nieuw jaars borrel

Goodbye 2017 and hello 2018! Time to celebrate a fresh new year, the best way to do so is with the ESAC of course. So instead of a regular drink, we organized a new year's reception on the 16e of January. Wear that fashionable dress or take your smoking out of the closet and make sure you look fancy to give everyone the best wishes. See you all at the 16th!

WHAT drink

DATE January 16

TIME 20:30 

LOCATION Barney’s Stationsplein 2, 5611AB Eindhoven