Header image

Welkom

Welkom bij de ESAC, dé studenten klim- en bergsportvereniging van Eindhoven. Op onze website vind je meer informatie over wat de ESAC te bieden heeft. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur.

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met de bergsport. Met veel plezier en gezelligheid genieten we van de hoogteverschillen in het landschap of in de hal. Hieronder is actuele informatie te vinden, informatie over lid worden of contact opnemen zijn elders op de website te vinden.

Laatste nieuws

Card image cap 16 Oct

Introweekendje 2 - Nideggen

Mijn naam is Samuel Oosterholt, eerste jaar bachelor Computer Science, en ik ben als nieuw ESAC-lid meegegaan op het tweede introweekend naar Nideggen om in de natuur te gaan klimmen.

Het begon natuurlijk allemaal bij de zaterdag ochtend wanneer ik vroeg op moest om de trein naar Eindhoven te nemen, met mijn hike rugzak en al. De sfeer van het weekend merkte je al vroeg, nog voordat ik mijn huis uit was waren mensen actief in de groepsapp te praten over hoeveel zin ze er in hadden.

Na alle spullen gepakt te hebben en ingeladen te hebben konden we op weg naar Nideggen. Wel jammer dat we een uur na vertrek langs mijn huis reden omdat deze op de route lag, had ik eigenlijk helemaal niet zo vroeg op hoeven te staan. Eenmaal aangekomen was iedereen direct klaar om te gaan klimmen en waren we al op weg naar de klimroutes. Voor iemand die nog nooit buiten had geklommen was het een hele ervaring, maar gelukkig was iedereen meer dan bereid om te helpen.

Na een hele dag geklommen te hebben en we allemaal bij het kampvuur zaten met ons avondeten merkte ik aan de dag, de groep mensen en aan de sfeer dat ESAC eigenlijk een grote vriendengroep is die toevallig fanatiek klimmen.

Card image cap 10 Oct

Introweekendje 1 - Pont-a-Lesse

ESAC Intro weekend: Pont-à-Lesse

In het laatste, zonnige weekend van September was het tijd voor het eerste introweekend: prachtig klimmen in het zuiden van België aan een zijtakje van de Maas. We ruilden de klimhal in voor rots, iets compleet anders dan plastic greepjes, getuige de vele blauwe plekken, kleine sneetjes en vieze klimschoentjes waar men mee terug kwam.

Het was, kortgezegd, een vette ervaring: niet alleen zijn de Ardennen een schitterende omgeving, maar ook het outdoor gevoel is heerlijk. ’s Ochtends vrieskoud, ’s middags bloed heet op de rotsen, ’s avonds koken met een hoofdlampje boven een gasbrander en tot lekker laat bij het kampvuur zitten.

Er lijkt aan rotsklimmen een element aan creativiteit te zijn gekoppeld die je niet kan evenaren met de routes uit een klimhal. Waar zit je volgende greep, kan ik op die rots m’n voet kwijt? En niet te vergeten: als ik me nu omdraai, hoe is m’n uitzicht? Het klimmen op rotsen smaakt zeker weten naar meer.

Mogen er vele mooie weekendjes volgen! 

- Leander - 

Card image cap 14 Aug

Intro 2018

Tijdens de TU/e intro zijn we op dinsdag, woensdag en donderdag te vinden op het TUe terrein. Kijk voor meer informatie over de intro en lid worden van de ESAC op de introductie pagina.