Header image

Alpcie: Alpenweek 2019

Van 28 Jul 12:00 tot 03 Aug 21:00

Algemene informatie

Ben je ook zo gek op Alpineren maar ben je klaar met de lange aanloop voor elke tocht vanaf het dal? De Alpcie heeft de oplossing: ga mee met de ESAC Alpenweek! De uitvalsbasis hiervoor is het refugee deel van Bivouac of the Envers des Dorées. Deze onbemande hut ligt ongeveer 15 km ten noord-oosten van Chamonix op bijna 3000 meter hoogte, midden tussen de gletsjers.

De Alpenweek duurt van zondag 28 juli tot zaterdag 3 augustus. We slapen dus 6 nachten in de hut. Wegens subsidie vanuit de ESAC bedragen de kosten slechts 65 euro voor de overnachtingen. Ben jij dus een gemotiveerde (al dan niet beginnende) Alpinerende ESAC’er, dan is dit je kans om met gelijkgestemde ervaring op te doen in de mooie Alpen! Schrijf je snel in! Aanmelden kan tot en met zondag 23 juni. Je inschrijving is pas bevestigd als je 65 euro hebt overgemaakt naar NL75 RABO 0117 0524 85 ten name van “Aanmelding Alpenweek 2019 Voornaam Achternaam” dus bijvoorbeeld: “Aanmelding Alpenweek 2019 Bjarne Kraak”. 

Voor de Alpenweek gelden de volgende voorwaarden:

  • Er is plek voor maximaal 14 deelnemers, indien dit overschreden wordt, zal er door de Alpcie een selectie worden gemaakt. Er wordt gekeken naar een goede mix tussen meer ervaren en beginnende Alpinisten. Mocht er geen plaats voor je zijn, dan wordt natuurlijk de inschrijfkosten (65 euro) teruggestort.
  • Er wordt minimaal C1 niveau verwacht van elke deelnemer.
  • Er is geen begeleiding aanwezig, elke deelnemer gaat dus samen met de anderen zelfstandig op pad.
  • Aangezien de hut onbemand is moeten we zelf eten inkopen en meenemen. Dit regelen we samen met alle deelnemers. Van alle deelnemers wordt verwacht dat hij vanaf vrijdag 26 juli aanwezig kan zijn op inkopen te doen en deze ook mee tilt naar de hut.
  • Het meeste materiaal moet je zelf regelen. Een voorlopige paklijst is hier te vinden. Aangezien de Alpenweek een ESAC activiteit is, is de huur van ESAC materiaal deze week kostenvrij. Vraag het materiaal echter wel ruim op tijd aan bij de materiaalcommissaris. Zoals in de paklijst is aangegeven is een deel van het materiaal groepsmateriaal. Dit hoeft niet iedereen zelf mee te nemen. De Alpcie regelt in principe het groepsmateriaal, maar het wordt (in Nederland) verdeeld onder de deelnemers.
  • Maandagavond 24 juni, de dag nadat de inschrijven sluiten, wordt een voorbereidingsavond georganiseerd. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij daar aanwezig is.
  • Elke deelnemer zorgt voor een NKBV bergsportverzekering.

De Alpencommissie heeft heel veel zin in de Alpenweek! Tot in de Alpen!