Header image

ESAC Basiskamp Idee

Van 20 Jul 15:00 tot 28 Jul 10:00

Algemene informatie

Beste leden,

Ook dit jaar vertrekt de ESAC weer als een klim-collectief naar de Alpen. Daar zal het neerstrijken in Ailefroide, Les Ecrins, Frankrijk. Hier vindt namelijk het EBI van 2019 plaats. In het mooie Ailefroide zal het EBI van start gaan op 20 juli tot en met 28 juli.  

- Wat is het EBI?
Het ESAC Basiskamp Idee(EBI) is een plek waar ESAC’ers in de zomer verzamelen om te gaan klimmen, wandelen, zonnebaden, etc... Niks meer en niks minder. Verder wordt deze ook afgesloten met een indrukwekkende barbecue (tevens vega!).

Er is geen begeleiding aanwezig en leden zijn daarom aangewezen op hun eigen vaardigheden. Daarom is het verstandig om van te voren al plannen te maken! Dit kan binnenkort tijdens de pre-EBI barbecue en de tochtenplannings-avond  (15mei woensdagavond).

- Wat kan ik er doen?
In Ailefroide is er voor ieder wat wils, het is namelijk het tweede bergsport gebied van Frankrijk, na Chamonix! Het wordt omringd door 500m hoge granieten wanden waar tof gemultipitched kan worden. Met daarachter natuurlijk allerlei hoge Alpiene toppen, het centrum van Les Ecrins. Wat dacht je van de Mont Pelvoux, 3946m, en Barre des Ecrins, 4102m!  Uiteraard is er voor de Single pitcher ook genoeg te doen met 13 gebiedjes met ongeveer 250 single pitch routes. En wellicht wat raar in de Alpen, maar er zijn ook nog tal van toffe boulders rond de camping te vinden!

Naast al deze klimactiviteiten zijn er genoeg leuke dingen te doen op de rustdagen zoals mountainbiken, wandelen en pingpongen.

- Waar kan ik dan slapen?
In Ailefroide hebben we ons eigen plekje op de enige echte camping daar. De exacte locatie op de camping zelf, de staanplaats, volgt nog. http://www.ailefroide.fr/camping/

- Hoeveel kost mij dat?
De kosten zijn €7,30,- per nacht per persoon. Niet meer niet minder, de aanmelding dient dan ook individueel te gebeuren bij de camping.

- Moet ik mij aanmelden?
Aanmelden is niet verplicht maar wel handig, dan kan de EBI commissie zich beter voorbereiden op de barbecue. Dit kan via het volgende formulier.

Voor vragen, mail naar alpen@esac.nl .

Met Alpiene groet!

Michaël, Bjarne, Bart, Abe en Jacco, namens de EBI-commissie