Header image
06 Aug

Avaliona weekend

Het weekend van 3 en 4 juli was het eerste ESAC weekend na corona. We kozen het weekend vlak na de examens met een borrel op hubble de avond ervoor, 18 mensen schreven zich in. Toen de klimmers met een kater rond 7:15 begonnen aan te komen, verdeelden we de bouldermatten en haalden we last minute kookgerei. 

In Avalonia wandelden we een pad op met alle matten, wat snacks en te weinig water :)

Daniel, die het gebied onderhoudt, verkocht ons twee topos en al snel was iedereen de vele boulders aan het uitproberen. Veel overhang en veel problemen, samen met koekjes, brownies en het aanmoedigende gejuich als iemand hard aan het klimmen was.

Een kleine groep ging vroeg zwemmen in de Ruhr terwijl de rest verder boulderde. Tim en Nicole vertrokken vroeg, maar klommen toch nog veel. 

Toen de avond viel, gingen we naar de camping en zetten de tenten op. De meerderheid ging zwemmen terwijl de rest champignons, een ton uien en wortelen sneed en pasta kookte. Het eten was erg lekker, er werd veel kaas gegeten en er waren ook nog wat restjes.

Het begon te miezeren, dus we zetten een zeil op en zaten in een cirkel op bouldermatten, campingstoelen en Eva's auto. We dronken biertjes, luisterden naar muziek en deelden verhalen.

De volgende ochtend begon vroeg. Drie rondes koffie zetten op de grote moka pot hielp zeker. We haalden verse broodjes, maakten eieren met ui voor erbij en vulden koffie in lege bierflesjes voor degenen die hun mok waren vergeten mee te nemen. 

Voordat we weer gingen boulderen maakten we een snelle stop bij het kasteel Hohensyburg om van het uitzicht te genieten en een groepsfoto te maken. Het lukte Josh om op de foto te staan, maar hij moest sprinten voor de 10 seconden timer. We hebben een paar uur gebouldered, vlakbij de grotten. Eva verdeelde een heerlijke watermeloen, toen het begon te regenen. Iedereen zocht beschutting onder de overhangende rotsen terwijl het stortregende en de bliksem voorbij kwam. Toen de regen ophield, ging een groep schuilen in een café, terwijl de rest verder bivakkeerde in de beschutte grotten (zo veel overhang). Er werden liedjes gezongen, ineengedoken onder de rotsen, tot we besloten in te pakken en te vertrekken.

Ik ging nog een keer boulderen met mijn duitse vrienden en zus binnen, de rest ging terug naar Eindhoven en at samen pizza. Al met al vond ik het erg leuk om het weekend met iedereen te organiseren en mee te maken, het was super gezellig en er is veel gelachen :)