Header image
11 Feb

De ESAC bierproeverij

Voor ons begon het bierproeven al lang voor de avond zelf. Laurens en ik kwamen vroeg bijeen om de goddeloze hoeveelheid bier bij jullie allemaal af te leveren. Urenlang rijden, zonder enig plan en we deden er 3 keer langer over dan nodig was. Aan de positieve kant, we kregen al jullie blije gezichten te zien en we konden even bij kletsen, wat in combinatie met de gezellige avond het helemaal waard was.

Op de avond zelf bewoog iedereen zich langzaam richting discord voor de mooie presentatie door yours truly. Zoals verwacht begonnen we een stevige 15 minuten te laat en met de nodige microfoonproblemen die we allemaal maar al te goed kennen. Terwijl de algemene informatie voorbij kwam en het eerste biertje werd geïntroduceerd door Robin, mochten we allemaal proeven van dat heerlijke gouden elixer. Allemaal bang, wetende dat dit bier het lichtste alcoholpercentage van de avond zou zijn en het was al veel te sterk...

De avond vorderde met alle praatjes die nodig zijn om een drankje af te ronden, en toen de eerste berichten begonnen binnen te komen over wanneer we eindelijk verder zouden gaan, deden we dat ook. We gingen verder met de tweede presentatie, door onze lieftallige Elise, en we werden voorgesteld aan, je raadt het al, het tweede bier. Deze was voller van smaak en ook van alcohol, we genoten allemaal een beetje te veel. 

We gingen over naar de volgende drinkpauze, met de beroemde rondleiding door de koelkast. Deze keer door onze lieftallige Alicja, die het genoegen had om een glas tofu-water naar binnen te werken. Ja, dat lees je goed. We hadden nog een paar minuten om onze drankjes op te drinken, maar aangezien Alicja er echt eentje nodig had na haar specialiteitendrankje gingen we snel door naar bier nummer 3. 

Door Laurens aan alle aanwezigen gepresenteerd, gingen we over op het eerste bier met dubbele cijfers. De meningen liepen uiteen, maar het bierglas van Johannes was bedrukt dus alles was goed. Iedereen genoot van een goed 'ol babbeltje terwijl we langzaam overgingen naar bier nummer 4. 

Bier nummer 4, de Wohan, was sterk genoeg dat je het niet wilt na 3 sterke bieren. Maar het was wel verdomd lekker. Na de presentatie, en natuurlijk het drinken ervan, bleven de meesten nog even napraten terwijl de avond langzaam eindigde. Het was een leuke avond, ik ben zeker in voor een volgende. Wel lichter bier.