Header image
Card image cap 01 Jun

De Corona Cup

Met alle klim- en sociale activiteiten die in maart tot stilstand kwamen, bedacht de AC een aantal suboptimale manieren om tijd door te brengen. Uiteraard wilde ik meteen deel uitmaken van deze belachelijke thuiswedstrijd. Het doel was eenvoudig: challenges uitvoeren en er punten voor krijgen. Ik besloot om snel te beginnen en een biertje te drinken terwijl ik in de klassieke, zeer nuttige bathang hing. Het was op dat moment dat ik me realiseerde dat het slikken terwijl ik ondersteboven hing een stuk moeilijker was dan verwacht.

Net toen ik de leiding had genomen verscheen er een nieuwe uitdager uit het niets. Jasmijn, een vrij nieuw ESAC-lid had haar camera gepakt, TikTok geïnstalleerd, één van mijn compagnons (Timothy) verleid en was klaar om de voorsprong te nemen. Door het creëren van liedjes, het eten van verknalde pindakaasbroodjes en het tillen van konijntjes werd de scorekloof tussen ons tweeën steeds kleiner. Er verscheen ook een wilde Famke en Michelle en terwijl ze er bij de start onschuldig uitzagen, bleek toch het tegenovergestelde waar te zijn. Na het sensueel handenwassen van ASMR Famke en hardcore koprollen van Michelle zetten ze zichzelf ook op het scorebord. Op dat moment moest ik nog gekker gaan om mijn voorsprong te behouden en besloot ik 12 cm haar af te knippen. Ik ging zelfs een stukje rennen om voorop te blijven lopen in de race.

De laatste dag naderde en Jasmijn had me de dag ervoor ingehaald met 10 TikTok Dansjes en nog veel meer. Ik had echter nog steeds een solide tweede plaats en maakte me helemaal geen zorgen over de andere deelnemers die meer dan 20 punten achterstand hadden. Na een heerlijk diner met mijn huisgenoten en wat verkoeling achteraf besloot ik mijn 400 gemiste berichten te checken en ontdekte dat de wereld gek geworden was zonder dat ik het in de gaten had. Jasmijn, Famke, Timothy en Michelle hadden allemaal de magische 100 punten grens overschreden door de AC om te kopen met whisky en toiletpapier.

Nadat alle stof was neergedaald was Jasmijn de duidelijke winnaar met maar liefst 123 punten en werd zij de trotse eigenaar van de 2020 Corona Cup en de chique nieuwe ESAC sokken. Michelle kreeg een aantal mooie Spaanse bieren en Timothy sloeg de jackpot met de limited edition ESAC toiletpapier.

Na het lezen van dit alles heb je misschien nog veel vragen die ik hier niet kan beantwoorden. Er is echter een prachtige compilatievideo gemaakt door de enige echte Jasmijn die al uw vragen zal beantwoorden.