Header image
Card image cap 17 Dec

Familiedag

Het was zaterdag 30 november. De dag waarop alle esacers eindelijk een excuus hadden om hun familie de klimwand op te hijsen!

Onze verhalen over hoge hoogtes en ‘sketchy’ pasjes kon aan onze angstige moeders eindelijk in het echt uitgelegd worden. Stoere uitspraken van vaders zoals ‘dat zou ik ook wel kunnen’ of ‘zo moeilijk ziet dat er toch niet uit’ konden nu weerlegt worden. Broertjes en zusjes die het hele concept van ‘voor je lol blauwe plekken verzamelen’ maar ver gezocht vonden konden hier eindelijk begrip voor krijgen! Het was een dag vol verwachtingen en anticipatie.

Van 16:00-20:00 was Neoliet Noord gevuld met een wat minder standaard klimniveau-verhouding. Klimmers in 4tjes werden volop aangemoedigd om vervolgens vol trots weer naar beneden te komen. Glunderende ouders stonden vol enthousiasme met elkaar te praten over hoe hoog ze wel niet waren gekomen. Zelfs familieleden die vooraf aangaven door hoogtevrees niet verder dan een metertje of 3 te durven, kwamen soms tot bovenaan. Verbaasd door hun eigen kunnen zagen ze toch in hoe leuk deze sport eigenlijk was.

Nadat alle familieleden verschillende routes beklommen hadden kregen de esacers toch jeukende vingers. Even laten zien hoe het echt moet, dat kan wel even. Ambitieus werden moeilijke routes uitgeklommen terwijl bewonderende familieleden  met kramp in de nek naar boven keken.

Maar lang toekijken zat er niet in, de speed muur was gespot! Tijd voor onderlinge competitie. Wie komt hier het snelste boven? De hoogtevrees werd opzij gegooid en de timer werd aangezet.

Toen iedereen was uitgeklauterd vulde Neoliet met de geur van pizza! Tijd om gezamenlijk te eten en wat na te kletsen. Hoelang klimt jouw kind al bij de esac? Krijg jij ook altijd van de gevaarlijke verhalen te horen? Het is toch moeilijker en leuker dan ik dacht!

En met veel uitspraken van familieleden dat ze dit nog een keer zouden willen doen werd deze mooie activiteit tot een eind gebracht.