Header image
Card image cap 23 Nov

Introweekend 3: Landelies/Düsseldorf

Het was het weekend van 19 en 20 oktober en eindelijk was het zo ver… het introweekend naar Landelies. Nou ja, naar Landelies was het niet echt, moeder natuur besloot namelijk een hele grote middelvinger naar ons op te steken en liet het heerlijk regenen in Landelies. Vanwege dit weer was het helaas niet mogelijk om buiten te gaan klimmen en hoe graag ik jullie ook wil vermaken met verhalen over prachtige wanden en heerlijke overhang gaat dat dus niet. Gelukkig was alles goed geregeld en gingen we naar een prachtige klimhal in Duitsland. Hier kwam ik zelf natuurlijk weer veel te laat achter, na mij volledig gehaast te hebben om mijn veel te kleine auto vol te pakken met allerlei kampeerspullen, maar ik was gewoon blij dat we tenminste nog iets gingen doen.

Dus daar gingen we dan, ’s ochtends vroeg de auto in en lekker naar Düsseldorf reiden met onze brakke koppen van het introfeest de dag ervoor. Ik heb zelf natuurlijk veel zelfcontrole en voelde me absoluut super (niet dus), maar lekker 150 rijden in een overvolle auto op de Autobahn, in een auto met een topsnelheid van 160, maakte me wel weer lekker wakker. Eenmaal aangekomen in de hal moesten we kort laten zien dat we daadwerkelijk capabel waren en dat we konden klimmen en hierna konden we zelfstandig aan de slag. In de hal waren niet alleen ontzettend veel mooie klimroutes maar ook een prachtig boulderstuk en een speedwand. Na een paar uur zelfstandig te hebben geklommen hielden we nog een klein speedklim toernooitje, wat trouwens veel lastiger is dan hoe het eruit ziet, en gingen we nog kort boulderen en vervolgens weer richting Eindhoven.

Na aangekomen te zijn liepen we allemaal naar het verzamelpunt bij het SSC en gingen we aan de slag voor het eten. We aten een risotto die echt in een niet normaal grote pan werd bereid, maar lekker was het wel. Na flink lang gedaan te hebben over het koken en het eten ging iedereen wel weer zo’n beetje richting huis, dus ik stapte met mijn nog steeds brakke kop in de overvolle auto en reed naar huis. De auto is trouwens nog steeds niet uitgepakt, moet ik is gaan doen.