Header image
Card image cap 23 Oct

Introweekend 2: Les awirs, hotton & Pepinister

Het weekend van 12 en 13 oktober was het zo ver. Eindelijk buiten klimmen! Maar hiervoor moesten we wel vroeg uit de veren. Maar om acht uur, niet helemaal stipt, waren we op weg.

De groep werd in tweeën gesplitst, een groep ging in Hotton klimmen en de andere groep ging in Les Awirs klimmen. Wij gingen naar Hotton en eenmaal daar aangekomen werd gelijk de zelfgebakken cake erbij gepakt en het klimpasje ingewijd. Nadat we genoten hadden van de cake en iedereen aanwezig was konden de gordels aan en de routes worden uitgezet. 

Het was wel even wennen om buiten te klimmen. Er zijn geen gekleurde grepen meer, waar je je aan vast kan houden. Je mag het allemaal lekker zelf uitzoeken. Maar als je dan eenmaal boven was dan had je ook wat, lekker zonnetje, mooi uitzicht en als je geluk had een grot. Als je minder geluk had zaten er bijen en lieveheersbeestjes. Heel veel lieveheersbeestjes.

Aan het einde van de middag begon het lichtelijk te regen. Gelukkig had iedereen al een hoop routes geklommen en begonnen we al honger te krijgen. Dus hoog tijd om naar het huisje te gaan. Dit was een grotere uitdaging dan gedacht. Door een minder strategische navigatie beslissing hadden we een tractor paadje genomen dat nogal stijl en hobbelig was. Maar uiteindelijk was dat het wel waard want we waren maar liefst 3 minuten sneller.

In het huisje was het een beetje proppen maar uiteindelijk had iedereen een slaapplek gevonden. Dus konden we hout gaan verzamelen voor het kampvuur en avondeten maken. Bij gebrek aan goede kookspullen bleek een honkbalknuppel ook een prima optie om mee te roeren. Na een super spicy maaltijd konden we  de rest van de avond met een biertje in de hand rond het kampvuur of in de hot tub zitten.

De laatste dag zijn we naar Pepinster geweest. Dat was wel ff anders want hier was het deels plaat klimmen, maar met genoeg pijnlijke tenen kwam je ook hier wel naar boven. Naast deze plaat was echt een super gave overhang route. Naast dat het echt ver buiten mijn niveau was, was het helaas ook afgesloten vanwege vallende rotsen. Ook heb ik al een keer multipitch kunnen proberen. Het was maar één stuk omhoog maar toch leuk om het een keer gedaan te hebben.

Aan het eind van de middag zijn we naar Verviers gereden waar we hebben kunnen genieten van een heerlijke pizza. En zo was het weekend alweer voorbij.