Header image
Card image cap 11 Jun

EPlaKKa 2019

Zondag 26 mei was het dan eindelijk zover, DE grote sportklim wedstrijd van het jaar: EPlaKKa.

Sommigen trainen er jaren voor en proberen in topvorm te zijn, andere fietsen van tevoren 60km (Emile) om uitgeput aan de wedstrijd te beginnen. Maar op het Eplakka maakt dat niet uit, zolang het maar een leuke en gezellig wedstrijd is.
De kwalificatie ronde bestond dit jaar uit 10 routes, tussen de 5b en 7a. Twee routes gebruikten hetzelfde touw, wat voor enige file vorming en wat klamme handjes tegen het eind van de kwalificatie ronde zorgde. Tijdens de kwalificatie leek het er eventjes op dat  er een dame boven aan stond en ontstond er wat discussie of er misschien wat gerommeld moest worden in de invulling van mannen en vrouwen finale. Uiteindelijk nadat iedereen zijn scores had ingevuld stonden er 4 heren boven aan, waardoor de finale indeling zoals gebruikelijk kon zijn. Na een goed verzorgde maaltijd stonden alle finalisten klaar om te laten zien hoe ver ze konden komen in de finale routes.

Voor de beginners finale was een leuke 6b route gebouwd die de deelnemers moesten top rope klimmen. Helaas vielen Noortje Donkervoet en Laurens Nauta net buiten de prijzen. Leander van Eekelen en Robin Kwant werden tweede en derde met als duidelijke winnaar Martijn Barella.

Bij de dames stonden Sanne Maas, Isabelle Franklin, Famke Boschman en Mirte verdaasdonk(in deze volgorde) in de finale. De finale route was een 7a+ en moest worden voor geklommen. De ranking uit de kwalificatie heeft geen stand gehouden. Isabelle had Sanne namelijk van haar eerste plek gestoten en werd daarmee de winnares bij de dames. Sanne werd tweede, Famke derde en Mirte bleef net naast het podium.

Tijdens de kwalificatie viel een van de favorieten bij de heren, Bram van Kasteren, helaas al uit met een blessure. Paul Flintrop was als eerste gekwalificeerd, gevolgd door Erik Verhoeven en Nourdin kaai op een gedeelde tweede plek, met Wouter Bles als hekken sluiter. De finale route was een 7b+ die bij voorbaat voor wat (onterechte) angstige gezichten bij de deelnemers zorgde. Wouter moest het doen met een vierde plek en Erik claimde het onderste trapje van het podium. Voor de eerste plek was het een spannende strijd tussen Paul en Nourdin, uiteindelijk vlogen ze zelfs op exact dezelfde greep uit de route. Toch mocht Paul zich vanwege zijn betere kwalificatie routes trotse eigenaar van de bak noemen.

Al met al een geslaagde dag met een spannende maar gezellige competitie! 

Namens de EPlaKKa commissie willen we alle klimmers en hulp bedanken voor deze geslaagde dag! 

Daarnaast zouden we klimwinkel willen bedanken voor het sponsoren van de hoofdprijzen en Neoliet voor het ter beschikking stellen van de hal.