Header image
Card image cap 07 Apr

EBOC

Woensdag 13 Maart was de EBOC Finale (EBOC staat voor ESAC Boulder Competitie). Deze werd gehouden in de boulderhal van het SSC. Voor mij was dit concept nieuw aangezien ik nog niet zo lang lid ben van de ESAC. 3 Weken voor de finale was de EBOC zelf waarbij elk ESAC lid de speciaal gemaakte boulderroutes kon klimmen en deze kon afvinken; degenen met de meeste geklommen routes, mochten naar de finale waar ze streden om de titel van beste boulderaar van de ESAC.

Ik kreeg de activiteit mee vanuit de boulderwandcommissie waar ik sinds kort lid van ben. Omdat ik echter niet kon helpen met het opbouwen, mocht ik wel mee doen met de competitie. Ik ben uiteindelijk 8e geworden in de selectie en mocht dus helaas niet door naar de finale. Echter kreeg ik 's middags een bericht van Isabelle dat de nummer 4 niet kon komen en dat ik deze plek in kon nemen. Aangenaam verrast besloot ik mee te doen met mijn eerste Boulder finale.

De finale was onderverdeeld in 3 competities; de vrouwenklasse, beginnersklasse en de gevorderden mannen klasse. Ik deed mee met de gevorderdenklasse omdat ik net wat langer klim dan één jaar. De competitie was zwaar en sommige boulderaars klommen al veel langer dan ik. Na bij de eerste twee routes het begin niet te hebben gehaald begon ik de moed al op te geven. Bij de laatste route stapte ik echter goed in en deze heb ik geflashed (in één keer gehaald). Hierdoor werd ik uiteindelijk 2e in deze competitie. Zelf schrijf ik dit ook wel toe aan geluk aangezien ik nog niet al te lang klim en de 3e op het podium naar mijn weten wel een beter klimmer is. Ook zijn er veel goede klimmers bij de ESAC die niet actief mee hebben gedaan. Toch was ik blij met het speciaal biertje dat ik gewonnen heb.

Ik vond het al met al een leuke activiteit en was blij te zien dat er veel mensen genoten hebben van een leuke competitie met spannende Boulders. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft geholpen met het opbouwen en organiseren en iedereen die zijn best heeft gedaan in de competitie, voor een leuke wedstrijd!