Header image
Card image cap 22 Mar

Nieuw ESAC bestuur!

De maand maart is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een bestuurswissel. Na het toffe jaarverslag van Jacco konden de kandidaat besturen zich ter verkiezing stellen. Eerst was het forum genootschap. Met een goed voorbereidde presentatie ging dit bestuur ter woord. Nu moet ik zeggen dat dit kandidaatsbestuur echt wel goede ideeën had. Want wie wil nou niet een ESAC hut in de alpen? Toch raakte dit bestuur de lat niet met hun ideeën, die hoog gelegd is door het 42e.

Hierna was ons kandidaat bestuur "Because it's there" aan de beurt. We begonnen met het voorleggen van onze persoonlijke doelen. Nadat het duidelijk was dat sportkaartnummers toch best belangrijk zijn voor de penningmeester konden we weer snel verder met het presenteren van onze beleidspunten.

Toen was het tijd om te wisselen. Met veel enthousiasme sloeg Jacco met zijn terug gekregen hamer zijn bestuursleden uit. Waarna Bjarne een deal moest sluiten om de hamer van Femke terug te krijgen, een adje bier zag de nieuwe voorzitter wel zitten. Na deze heftige onderhandelingen sloeg Bjarne de rest van het bestuur in. Het 43ste bestuur is geïnstalleerd!

Na een wissel is het gebruikelijk voor beide besturen een cadeaus uit te wisselen. Het 42e stond met spanning te wachten toen er twee shoppers op tafel verschenen. Na wat gebrabbel van de nieuwe secretaris werden de "High Hopes" toiletbrillen overhandigd aan het 42e waarmee ze de aankomende jaren nog genoeg high hopes kunnen hebben.

Natuurlijk had het 42e ook leuke cadeaus voor het nieuwe bestuur. Het vreemdste assortiment aan spullen werd uit de tas getrokken. Een slacentrifuge voor Emile om duurzame salades te maken tijdens weekenden, een high end labeler voor Isabelle om haar materiaal aankopen te labelen, een wandelstok voor Bartho, tegeltjes met geld spreuken voor Thijs, een voorzittersstoel voor Bjarne die iets aan de kleine kant is en als laatste een mammoet helm voor mij waarmee ik hopelijk genoeg bescherming heb wanneer ik weer ga longboarden.

Wij als 43ste bestuur hebben kei veel zin in dit jaar en hopen hard te kunnen alpineren, klimmen, boulderen en niet te vergeten te wandelen ;)

namens het 43ste bestuur,

Indie Peeters