Header image
Card image cap 21 Mar

WEBI: Toerski-introductie

Geïnteresseerd, maar nog niet overtuigd hoorde ik midden november de presentatie over het WEBI aan. De foto’s lieten weinig te wensen over en de verhalen beloofde veel (er was trouwens niets te veel gezegd). Als onervaren toerskiër bood de introductiecursus natuurlijk ook een mooie kans. Kortom, 10 minuten later was ik overtuigd en meldde ik mij als een van de eerste aan voor een week (begeleide) sneeuwpret.
 
Het werd een geweldige week, met mooie toeren en veel gezelligheid. Het weer was hoofdzakelijk top, met onder andere een mooie eerste dag zodat je rustig kon wennen aan ski’s onder je voeten tijdens het naar boven wandelen. Op maandagmiddag hebben we nog even kort kunnen afzien, “alpiene stijl”, met een wind die over een kam raasde, sneeuw in je gezicht en amper zicht. En wat doe als groep als de spanning even afbouwt? – dan ga ge zingen, dingen zoals “life is life”…. Na afloop liet (instructeur) David weten dat hij het een sterk contrast vond met zijn eigen zorgen over de omstandigheden in het betreffende moment. Later in de week kwam techniektraining, niet helemaal gepland trouwens, ook uitgebreid aanbod toen we als groep een route kozen over een relatief stijl stuk met dikke laag sneeuw, 2 uur later kon iedereen de Spitzkehre volgens mij dromen… En toen, op het beste moment van de dag (dat is dus in de nacht) viel er redelijk wat sneeuw, waardoor er nog twee dagen op en top genoten kon worden van de winterse condities.
 
Bedankt iedereen voor de geweldige week, speciaal David en Jan en in het bijzonder de WEBI commissie!

“Wie de berg beklimt alleen omdat ie denkt dat boven iets moet zijn, zal altijd als ie boven komt vragen: waar heeft het allemaal voor gediend? Alleen wie onderweg geniet van het klimmen en het uitzicht op zich, die zal misschien begrijpen dat niets voor niets behoeft te dienen.” - Wim Kan
(Aangaande het toerskiën (alpinisme) had Jan hetzelfde kunnen zeggen…)