Header image
Card image cap 13 Dec

Lezing Rik van Odenhoven

Enthousiasme voor het alpineren, dat is wat Rik uitstraalde terwijl hij zijn verhaal vertelde over zijn expeditie. Op maandag 3 december kwam Rik van Odenhoven naar Neoliet zuid om ons een lezing te geven over de expeditie naar Kirgizië. In zijn verhaal kwam naar voren hoe zijn liefde voor de bergen ontstaan is in zijn studenten tijd bij de ESAC en hoe dit uitgegroeid is naar meer dan zomaar een hobby. Ondertussen is hij in de leer om berggids te worden en nam hij onlangs deel aan de expeditie academie.

Rik vertelde over hoe het proces in zijn werk gaat vanaf de start. Om te beginnen bij het geselecteerd worden voor het traject. Stap voor stap nam hij ons mee in hoe de voorbereidingen voor de expeditie getroffen werden. Bijvoorbeeld hoe je een gebied kiest voor je expeditie, en hoe bereid je je nou eigenlijk voor voor een plek waar nog niemand ooit geweest is. In zijn verhaal werd duidelijk dat je van alle markten thuis moet zijn, en als team elkaars sterke punten moet kennen.

Er kwamen een hoop prachtige foto’s en filmpjes voorbij van de expeditie zelf, wat een goed beeld gaf van het bijzondere landschap waar zij zich in bevonden. Met humor vertelde Rik over de verschillende toppen die zij beklommen hebben en dat hij en zijn maatje 2 bergen naar hun vriendinnetjes vernoemd hebben. Rik wist een goed totaal beeld neer te zetten van het uitrusten in het basecamp tot de fysieke prestaties om de top te bereiken. Hij heeft mij en een hoop anderen ontzettend geïnspireerd en de dorst naar dit soort avonturen gevoed.

Dankjewel Rik voor je passie en enthousiasme!