Header image
Card image cap 29 Oct

Introweekendje 3 - Hotton

In de vroege morgen van 20 oktober verzamelde een grote groep enthousiaste klimmers zich bij het sportcentrum in Eindhoven. Het materiaal werd ingepakt, de groep werd verdeeld over de auto’s en daarna kon de reis richting de Ardennen beginnen! Rond het middaguur arriveerden we in Hotton, waar we na een klein stukje lopen aankwamen bij de plek waar geklommen kon gaan worden. Met veel bewondering keek ik hoe de routes werden voorgeklommen. Toen de touwen eenmaal hingen was het mijn beurt om aan mijn eerste route te beginnen.

Als een newbie in de klimsport en zonder ervaring met klimmen in de natuur, vond ik het eerlijk gezegd heel spannend om de eerste stappen te maken op de rots. Wat een verschil met klimmen in hal! Na twee minder succesvolle pogingen, slaagde ik er in een route af te maken en dit gaf een enorm goed gevoel en veel motivatie om verder te klimmen. We hebben de hele middag heerlijk kunnen klimmen en onder het genot van huisgemaakte baksel in het zonnetje kunnen relaxen.

's Avonds verbleven we op een prachtige en luxe locatie, namelijk het huis van Femke bij het dorpje Gouvy, waar we zelfs gebruik konden maken van de hot tub! Na het eten werd het kampvuur aangestoken en hebben we hier de rest van de avond heerlijk warm gezeten. De volgende ochtend werden we gewekt met Guten Morgen Sonnenschein en was de dag meteen goed begonnen. We vertrokken opnieuw richting de klimgebieden (Hotton of Sy) en hebben hier tot een uur of 5 geklommen. Het was zonnig, maar niet te heet en dus perfect weer om te klimmen.

Tijdens de terugreis naar Eindhoven zijn we traditie getrouw gestopt bij de pizzeria in Visé om dit fantastische weekend gezellig met elkaar af te sluiten. Kortom, voor mij waren het gezellige en sportieve dagen en een prachtige introductie tot de ESAC klimweekenden!

Noortje