Header image
Card image cap 16 Oct

Introweekendje 2 - Nideggen

Mijn naam is Samuel Oosterholt, eerste jaar bachelor Computer Science, en ik ben als nieuw ESAC-lid meegegaan op het tweede introweekend naar Nideggen om in de natuur te gaan klimmen.

Het begon natuurlijk allemaal bij de zaterdag ochtend wanneer ik vroeg op moest om de trein naar Eindhoven te nemen, met mijn hike rugzak en al. De sfeer van het weekend merkte je al vroeg, nog voordat ik mijn huis uit was waren mensen actief in de groepsapp te praten over hoeveel zin ze er in hadden.

Na alle spullen gepakt te hebben en ingeladen te hebben konden we op weg naar Nideggen. Wel jammer dat we een uur na vertrek langs mijn huis reden omdat deze op de route lag, had ik eigenlijk helemaal niet zo vroeg op hoeven te staan. Eenmaal aangekomen was iedereen direct klaar om te gaan klimmen en waren we al op weg naar de klimroutes. Voor iemand die nog nooit buiten had geklommen was het een hele ervaring, maar gelukkig was iedereen meer dan bereid om te helpen.

Na een hele dag geklommen te hebben en we allemaal bij het kampvuur zaten met ons avondeten merkte ik aan de dag, de groep mensen en aan de sfeer dat ESAC eigenlijk een grote vriendengroep is die toevallig fanatiek klimmen.