Word lid van de ESAC!

Leuk dat je interesse toont in lidmaatschap van de ESAC! De ESAC biedt haar leden alles om bergsport te beoefenen: klimactiviteiten, informatie, opleiding en materiaal. Onze klimactiviteiten bestrijken het hele scala; van sportklimmen en boulderen in een klimhal, tot rotsklimmen in de Belgische rotsen, tot het bestijgen van vierduizenders in de Alpen. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten zoals trainingen, borrels, tourskitochten, wandelweekenden en nog veel meer...


Wat zijn de voorwaarden?

 • Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen Eindhoven en de Design Academy kunnen lid worden van de ESAC.
 • Om lid te worden van de ESAC is het verplicht een sportkaart van het Studentensportcentrum Eindhoven te hebben. Deze kun je aanschaffen bij het sportcentrum en hiermee kun je meteen ook alle andere sporten beoefenen die het sportcentrum aanbiedt.
 • De contributie bedraagt € 30,- per kalenderjaar, te voldoen per 1 januari. Vanaf september tot januari bedraagt de contrubutie € 15,- (situatie 2018).
 • Leden die zich hebben ingeschreven na augustus in een bepaald jaar (en dus de verminderde contributie betalen) kunnen zich niet in datzelfde kalenderjaar uitschrijven. Zij moeten hier een jaar mee wachten en betalen dus minstens een keer de verminderde contributie en een keer de gewone contributie.

  Verzekering voor weekenden (optioneel)
 • Voor alle klimmers die mee willen op klimweekenden en voor zomercursusgangers is een verzekering met dekking voor bergsport verplicht. NKBV-lidmaatschap & verzekering worden sterk aanbevolen voor deze verzekering.
  • Kosten lidmaatschap € 48,- (t/m 24 jaar, anders € 51,50) (situatie medio 2016)
  • Kosten doorlopende reisverzekering met bergsportdekking € 29,75 (situatie medio 2016)
  • Verzekering en lidmaatschap lopen van 1 januari t/m 31 december. Meestal is er in het najaar een regeling om tegen een lager tarief het lidmaatschap te verkrijgen. Voor een intro-weekend wordt een éénmalige dagverzekering afgesloten. 
   NB: Voor ESAC-leden die in het najaar NKBV-lid worden kan dit betekenen dat slechts voor één weekend een verzekering afgesloten zou moeten worden. Er wordt hiervoor een regeling getroffen. Neem hiervoor contact op met de klimco.

  Hoe word ik lid?

  Om lid te worden van de ESAC lever je een ingevuld aanmeldingsformulier (op papier) in bij een van de bestuursleden of via het ESAC-postvakje op het sportcentrum. Je kunt het formulier verkrijgen bij de secretaris of bij een ander bestuurslid tijdens de training, of je kunt het hier downloaden (versie: januari 2017).

  Voor meer informatie over het programma van de eerste weken, kan je de intro-pagina bekijken of vrijblijvend mailen naar introcommissie.

  Komen kijken kan altijd!

  Lijkt het je interessant, maar weet je het nog niet zeker? Kom eens langs op de training, of neem contact op met het bestuur. We laten je graag zien wat de klimsport inhoudt en hoe jij daar bij de ESAC maximaal van kan genieten.

  Meer informatie over wat wij doen en wat het lid worden voor jou betekent? Kijk even rond op de website voor meer informatie.